Feyenoord brengt voorwedstrijd éénmalig terug

2

Voor aanvang van de Eredivisiewedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag wordt komende zondag een voorwedstrijd gespeeld tussen de Onder 12-teams van beide clubs. De talenten uit Rotterdam en Den Haag beginnen om 13:00 uur en zorgen zo al vroeg voor vermaak op het hoofdveld in De Kuip.

Bij velen gaan de gedachten bij het horen van het woord ‘voorwedstrijd’ terug naar het verleden, toen de voorwedstrijd eerder regel dan uitzondering was. ‘In de jaren ’90 stonden dit soort duels voor iedere thuiswedstrijd van Feyenoord 1 – ook Europees – op het programma, als het weer en het veld het toestonden,’ weet manager Feyenoord Academy Raymond van Meenen.

‘Bijzondere ervaringen’

‘Ik heb veel van die wedstrijden mogen fluiten of was als assistent-scheidsrechter actief,’ haalt Van Meenen als oud-scheidsrechter herinneringen op. ‘Dat waren bijzondere ervaringen voor de jeugdspelers, maar ook voor het publiek. Ook zij vonden het fantastisch om dit soort jonge jongens in De Kuip te zien spelen.’

Sinds het begin van deze nieuwe eeuw werden steeds minder voorwedstrijden georganiseerd, tot de club er in 2013 mee stopte. Vijf jaar later werd speciaal voor de Benefietwedstrijd de voorwedstrijd nieuw leven in geblazen, toevalligerwijs op 31 maart 2018 ook gespeeld door de Onder 12-teams van Feyenoord en ADO Den Haag.

2 Comments
  1. Jos Haubrich zegt

    Waarom eenmalig ?

  2. Pascal von Sohsten zegt

    Will, cas spelen zondag?

Laat een antwoord achter