Excelsior Maassluis naar GVVV

0

Excelsior M heeft punten nodig. De Tricolores bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst en lieten tot nu toe, op de eerste helft in Haarlem en een korte fase tegen IJsselmeervogels na, nog weinig overtuigend spel zien. Het zou dus lekker zijn als er een makkelijke tegenstander op het programma stond die zich wel even naar de slachtbank laat leiden. Helaas bestaan deze tegenstanders niet in de Tweede Divisie. En dat is eigenlijk maar goed ook want het zorgt er voor dat er wekelijks mooie wedstrijden op het programma staan. Zo ook zaterdag. In Veenendaal treedt Excelsior M aan tegen GVVV, opnieuw een pittig affiche.

GVVV is wisselvallig aan het seizoen begonnen. Naast twee remises en een nederlaag werd er pas één keer gewonnen. Dat was echter wel een overwinning om over naar huis te schrijven. Op Sportpark de Krom werd Katwijk getrakteerd op een 2-3 nederlaag. En hoe fraai die zege is ervoer Excelsior M afgelopen speelronde. De ploeg van Dogan Corneille werd thuis namelijk met 1-4 afgedroogd en mocht blij zijn dat Katwijk de touwtjes in de tweede helft liet vieren. Met deze nederlaag kwam er een einde aan een mooie reeks thuisoverwinningen op de oranjehemden. Het betekende bovendien al de derde nederlaag van het seizoen.

Het resulteert voor Excelsior M voorlopig in een magere zestiende plaats. Een schril contrast met de tweede plaats waarop de Tricolores vorig seizoen eindigden. Voor GVVV kent de competitiestart meer gelijkenissen met voorgaand seizoen. Met een tiende plaats staat de ploeg van trainer Niek Oosterlee exact waar het vorig seizoen ook eindigde.

Gelukkig is het seizoen nog jong en zijn de verschillende klein. Excelsior M liet het de voorgaande seizoenen immers wel vaker liggen in de eerste periode. Een vloek waar iedereen die Excelsior M een warm hart toedraagt van hoopte dat hij dit seizoen zou eindigen. Helaas hebben we er opnieuw mee te maken en is het aan de mannen van Dogan Corneille om het tij zo snel mogelijk te keren. Garanties dat het opnieuw lukt zijn er niet, doemscenario’s hoeven echter ook nog niet van de plank gehaald te worden. Er is slechts sprake van lichte zorgen, nog niet van paniek. Als Excelsior M het niveau van de eerste helft tegen Koninklijke HFC weet te halen, kan het herstel niet uitblijven.

Of dat gebeurt in een 5-3-2 of 4-3-3 formatie is de vraag van de week. Tegen IJsselmeervogels en HFC haalde Corneille het 5-3-2, waarmee vorig seizoen ook regelmatig werd gespeeld, weer van de plank. Het bleek een succesvolle zet, zeker omdat het er verdedigend wat stabieler uitzag. Tegen Katwijk trad Excelsior M echter weer aan in het welbekende 4-3-3, een besluit dat achteraf tot discussie leidde. Kwam de nederlaag door het spelsysteem of door (slechte) vorm van de dag? Of was Katwijk gewoon te goed?

Vragen waar Corneille ongetwijfeld mee aan de slag is gegaan deze week. Hij kan in ieder geval beschikken over een nagenoeg fitte groep en heeft dus genoeg keuzemogelijkheden voor de wedstrijd van zaterdag. De aftrap op Sportpark Panhuis in Veenendaal is om 14:30, arbiter Bronsvoort heeft de leiding.

Laat een antwoord achter