Excelsior Barendrecht (VR) pakt in extra tijd een punt

0

De eerste thuiswedstrijd stond op het programma en dan wel tegen directe concurrent VV Alkmaar. Alkmaar begon net als Excelsior Barendrecht met nul punten aan deze wedstrijd, maar ze maakten er met elkaar wel een harde en spannende wedstrijd van.

Passie, strijd en harde duels

Op het veld zag het thuispubliek een hardwerkend Excelsior Barendrecht dat vol passie en strijdlust begon. Excelsior Barendrecht pakte gelijk de overhand in de wedstrijd door VV Alkmaar voorin helemaal vast te zetten. Sherallin Henriquez en Eline Koster waren goed druk aan het zetten, waardoor Alkmaar moeilijk aan voetballen toe kwam.

6 minuten, 2 goals, en een beetje flair

In de 30e minuut werd het harde werken van de dames beloond. Na een goede voorzet van Joy Kersten nam Sherallin Henriquez de bal aan en tikte ze de bal met haar hak in het doel. Zes minuten later nam Frederique Nieuwland een vrije trap die prachtig werd ingekopt door Nidia Bos. Deze 2-0 voorsprong zorgde voor veel blijdschap bij het publiek, dat in grote aantallen aanwezig was.

Concentratie is alles

In de tweede helft begon Excelsior Barendrecht niet gefocust aan de wedstrijd. Dit was vooral terug te zien in de eerste goal van VV Alkmaar, waarbij de bal door de benen van Isa Pothof heen in het doel belandde. Bij de tweede treffer van Alkmaar zag je ook dat het middenveld nog niet scherp was en dat resulteerde in een afstandsschot dat de kruising in vloog. Hierdoor gaf Excelsior Barendrecht een 2-0 voorsprong weg.

Een team is samen sterk

Excelsior Barendrecht stond achter na een gouden wissel van Alkmaar. Maar in plaats van hopeloze ballen erin te gooien, bleef Excelsior Barendrecht voetballen als een team. Dit resulteerde in een hele late gelijkmaker van Sophie Cobussen. Richard Mank benadrukte ook dat het team echte spirit en passie heeft laten zien.

De volgende wedstrijd op het programma is volgende week vrijdag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Laat een antwoord achter