Dilettant volgens verwachting veel te sterk voor Ammerstol

0

De laatste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker is in een grote overwinning van Dilettant geëindigd. Vanaf het begin domineerde de thuisploeg en door onzorgvuldigheid duurde het nog tot de 14e minuut voordat de 1-0 op het scorebord stond. Daarna ging het snel voor het vlot combinerende Dilettant met en al bij de rust was de stand 6-0. Als er dan al iets aan te merken is dan is het feit dat de passes dikwijls wat laconiek werden gegeven en dat er straks in de competitie wat strakker ingespeeld moet worden. De aanvallen gingen ook heel dikwijls over de linkerkant en daar zou wat meer variatie in kunnen komen. Maar 6-0 zegt genoeg en ging het van een leien dakje.

Na rust wist het publiek in de beginfase niet wat het zag. Ondanks twee opeenvolgende reddingen van keeper Ian Hendriks met handen en voeten, kwam de bal rand 16 bij een totaal vrijstaande speler van Ammerstol en kon gemakkelijk de 6-1 aantekenen. Direct erna viel de 7-1 en in de minuut erna een uitbal van Ammerstol op zo’n 35 meter van de achterlijn. Die kon worden ingegooid naar een volkomen vrijstaande speler, die vrij baan had richting Ian Hendriks. Die moest zijn goal uit en werd door een mooie lob gepasseerd. Een minuut of vijf later was er een vrije trap van Ammerstol en van zo’n 20 meter ging die bal erin en was het 7-3. Verder liet Dilettant het niet komen met het frivole voetbal van voor rust werd weer de aanval gezocht en dat leverde de nodige kansen op. Als ze allemaal waren benut dan was de uitslag hoger uitgevallen dan de uiteindelijke 12-3. De goals voor Dilettant werden gescoord door Sven Schilders 3, Ezra van Dijk 2, Jesper v.d. Adel 4 en Remco Mulders 2. Een prima prestatie was er van Jimmie Koning, die 5 assists afleverde ondanks het feit dat er veel over de andere flank werd gespeeld. Hiermee heeft Dilettant 9 punten uit de drie groepswedstrijden vergaard en dat is een prima prestatie. Een mooie uitgangspositie voor komende zaterdag wanneer de uitwedstrijd tegen BZC/Zuiderpark voor de aftrap van de nieuwe competitie staat gepland.

Laat een antwoord achter