Derde zege op een rij voor IFC

0

In de zondag hoofdklasse B won IFC ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen. Het uit de derde divisie gedegradeerde OJC Rosmalen werd met een 4-2 nederlaag opgezadeld. Uiteraard blijft de ploeg uit H.I. Ambacht hiermee de koploper.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd wegens een bruiloftsfeest niet beschikken over Esey Kiflom Tsegay wiens plaats in het hart van de verdediging werd ingenomen door Marco Bouwman. Tevens verdedigde deze wedstrijd, volgens afspraak, Davey van Pelt het doel.

Na ruim een kwartier spelen een ongelooflijk doelpunt. Vanaf 55 meter, dus ruim op eigen helft, nam Hermon Tekleab snel een vrije trap en zijn boogbal zeilde over de doelman in het doel 1-0. Nog voor de rust verdubbelde IFC de score. Uit een laag voorgegeven corner was het de mee opgekomen Marco Bouwman, die van dichtbij binnenschoot. Zijn allereerste officiële doelpunt voor IFC.

Met deze stand kwamen de gasten nog goed weg want de met veel dreiging spelende Everon Pisas had in dit speldeel al drie 100% kansen niet tot een doelpunt gepromoveerd.

Al heel snel in de tweede helft was het Yoeri Rombouts die de stand een nog florissanter aanzien gaf 3-0. In de kleine 20 minuten daarna zette OJC aan en was het hun aanvoerder van de Sande die met een nog getoucheerde vrije trap vanaf de zijkant de spanning enigszins terugbracht. Nadat keeper Van Pelt de aansluitingstreffer voorkwam, was het aanvoerder Danny Slingerland die de bal met een krul in het net liet ploffen 4-1. Hoewel van den Boogaard met een van richting veranderde voorzet nog tegen scoorde, speelde IFC het laatste kwartier van de wedstrijd op professionele wijze uit en boekte dus zijn derde zegen op en rij.

Volgende week zondag 22 september zal IFC proberen zijn vooraf niet verwachte koppositie bij Longa´30 in Lichtenvoorde te verdedigen.

Laat een antwoord achter