DBGC knokt zich naar gelijkspel tegen VVGZ

0

DBGC heeft haar eerste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen omgezet in een gelijkspel. Na een 0-2 achterstand herpakte DBGC zich en speelde met 2-2 gelijk.

Lang was het onduidelijk of het duel door kon gaan. Door hevige regenval waren er op verschillende plekken op het veld plassen komen te staan. Om iets over 3 uur besloot de scheidsrechter van dienst uiteindelijk het duel te starten.

DBGC probeerde het initiatief naar zich toe te trekken door met geduldig balbezit de ruimtes te zoeken. Tegenstander VVGZ toonde zich een gelijkwaardige opponent en dus werden er weinig kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft werd een afgeslagen corner van de bezoekers net buiten de zestien opgepikt. Met een hard schot, dat van richting werd veranderd, vloog de bal langs keeper Mark Stroom. DBGC speelde bij vlagen aardig onder de druk uit. Uit een tegenaanval schoot Yannick Lugthart net naast. Ook werden er verschillende aanvallen van DBGC afgevlagd waardoor de ruststand 0-1 was.

In de 2e helft wilde DBGC opnieuw met geduldig voetbal op zoek naar de kansen die altijd komen. Tien minuten na rust kwam VVGZ echter op 0-2. Een afstandsschot verdween in de korte hoek achter Stroom. Zo moest DBGC in de achtervolging om een resultaat over te houden aan dit duel.

DBGC zette meer druk vooruit en kreeg wat kleine mogelijkheden via Jeroen Sep. Uiteindelijk brak Sep door aan de linkerkant. Zijn harde lage voorzet werd door Thijs Tromp via de keeper binnen geschoten; 1-2. Vlak voor tijd verstuurde Martijn Bakker een crosspass richting Tromp. Met een perfecte balaanname speelde hij zichzelf vrij. Oog en oog met de doelman bleef hij rustig en maakte zo de gelijkmaker.

Gescoord werd er vervolgens niet meer. DBGC toonde veerkracht in een gelijk opgaand duel en houdt zo opnieuw een punt over aan een bekerduel. Aanstaande zaterdag treft DBGC in de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi Heerjansdam op Sportpark de Koepel.

Opstelling DBGC: Mark Stroom, Yannick Lugthart, Bas Mackloet (’75 Arno van Vugt), Wilko Pulleman (’65 Martijn Bakker), Arnaud Dees (’70 Tijme van der Veeken), Melchior Coolbergen, Robert Koster, Sonny Noordermeer, Thijs Tromp, Jeroen Sep, Ramon de Man.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter