Column nr. 424 Jan Schoonen: Tom Sleeuwenhoek (Nieuwenhoorn)

3

Hij was de diepte ingestuurd, startte misschien wel in buitenspel positie, maar omdat hij de bal nog niet had ontvangen, wachtte DBGC-grensrechter Peter Vogelaar met vlaggen. Scheidsrechter Maurick van Dijk had vrijwel zeker die afspraak gemaakt met beide grensrechters en Peter hield zich daar stipt aan. Hij vlagde pas toen Tom Sleeuwenhoek de bal raakte en juist op dat moment knalde de spits van Nieuwenhoorn op de driest uitkomende doelman Roy Nieuwland. Het was een frontale botsing, vooral omdat Tom de keeper niet had aan zien komen. Hij had nog te veel oog voor de bal die hij na die eerste aanraking al lopende nog verder onder controle wilde brengen. Zover kwam het niet, want na de botsing stortte Tom meteen ter aarde en daar was geen komedie bij.

Hij bleef bewegingsloos liggen en Roy Nieuwland ook. Verzorgers sprintten het veld in en na een paar minuten stond de DBGC keeper alweer op zijn voeten. Hij kreeg de gele klaart gepresenteerd omdat hij wel een beetje te onbesuisd zijn doel uitgekomen was. Ondertussen waren ze nog altijd met Tom bezig, met zijn gezicht vooral. Toen hij eenmaal stond en een paar keer over zijn gezicht had gewreven zat zijn hand onder het bloed. Ik stond er een meter of 50 vandaan, maar wist meteen dat Tom niet verder kon spelen. Hij werd door zijn trainer Ron van den Berg dan ook vervangen door Dimitri Gomes die op de bank begonnen was omdat hij pas terug was van een vakantie in Kaap Verdië toen de voorbereiding allang begonnen was. Zo kwam na een klein kwartiertje een einde aan de wedstrijd voor Tom, een wedstrijd die hij goed begonnen was. Akkoord, door een messcherpe uitbraak stond de thuisploeg door een heerlijke goal van Jeroen Sep binnen de minuut al op voorsprong, maar Tom had daarna leuke dingen laten zien. Zo snoepte hij een keer de keeper de bal af, zette meteen voor, maar helaas voor hem waren er geen ploegmaten meegelopen.

Tom is na een uitstapje van een jaar naar Hellevoetsluis dit seizoen weer terug bij Nieuwenhoorn, de club waar hij sinds de D-tjes altijd gespeeld heeft. Zijn maten Merijn Wolters, Melvin Winterberg en Tim van der Lijn voetballen er, jongens waarmee hij altijd contact heeft gehouden. En met de anderen kan hij ook heel goed overweg. Samen met al die jongens ballen, daarom ging hij terug naar Nieuwenhoorn. In de uitwedstrijd tegen DBGC begon hij in de basis, hij liet een paar leuke dingen zien, maar toen moest hij met een bebloed aangezicht het veld af. De wedstrijd was koud begonnen.

Daarna scoorde Jeffrey Burger de gelijkmaker, maar in mijn hoofd bleef het bebloede gelaat van Tom rondspoken. Ook al omdat er in de rust een ambulance stond, waarmee hij naar het ziekenhuis vervoerd zou worden. En toen Nieuwenhoorngrensrechter René Hess bij aanvang van de tweede helft vertelde dat Toms neus gebroken was en er ook bloed bij zijn oor zat, interesseerde mij de wedstrijd geen ene biet meer. Ook al scoorde Dimitri Gomes nog twee fraaie doelpunten, waarmee voor Nieuwenhoorn de eerste drie punten in de knip zaten; ik dacht iedere keer weer: ‘Hoe zou het met Tom zijn?’

In de vooravond heb ik John Lopes Cruz gebeld, de assistent-trainer van Nieuwenhoorn. ‘Tom heeft zijn neus gebroken, maar het bloed bij zijn oor was van zijn gekwetste neus afkomstig’, vertelde John. ‘Hij is alweer thuis. Hij belde zelf op om dat te melden. Over een paar dagen wordt zijn neus rechtgezet’, voegde hij er aan toe. Een pijnlijke zaak, lijkt me, maar achteraf bekeken valt het toch nog mee, want bloed uit je oor is verontrustend, toch? Gelukkig dat het bij die neus is gebleven.

Toch leef ik nog altijd met Tom mee. Zo ben je terug bij je oude clubje, zo begin je best wel lekker aan de eerste competitiewedstrijd en zo word je in een ziekenauto het DBGC-complex afgereden…. Sneu is dat. Ik hoop van harte dat Tom voorspoedig herstelt en dat hij snel weer zijn plekkie in het elftal terug kan pakken. Beschouw deze column maar als een beterschapskaartje, Tom. Sterkte.

3 Comments
  1. Pierre Breevaart zegt

    Ik wens Tom een goed herstel

  2. Rinus van der Klooster zegt

    Het beste Tom, hopelijk een snel herstel

  3. Ronald Dolk zegt

    Hou je haaks tom , laat je voeten maar weer spreken

Laat een antwoord achter