Charlois (zo) verliest van frivool Spartaan’20 O/19 1

0

Charlois had een vrij bekerweekend. Om in het ritme te blijven kwam de hoogste jeugd van ‘buurman’ Spartaan’20 langs om te oefenen. Het frivool spelende Spartaan’20 won verdiend met 1-4 onder leiding van de perfect fluitende R.Wesdorp.

Het duo Aad Broekhuizen/Joop Warner van Charlois was na afloop not amused. „Ja, dat kan je gerust wel zeggen, aldus Aad Broekhuizen”. Waar Charlois dacht een rustige middag te hebben werd dat gelijk afgestraft. Het dartelende Spartaan liep te voetballen uit het boekje. Aanbieden, vrijlopen, de bal in één keer raken waren de facetten waarmee zij de zondag derde klasser een voetballesje gaven. In het begin was het al bijna gelijk raak, maar de goed keepende Justin Poulisse was een sta-in-de-weg. Aan de andere kant was het Jeffrey van Veen en Kevin van Emden, die trachten de Spartaan goalie te verschalken, maar slaagden er niet in. Op het half uur was het dan toch raak. Weliswaar ‘een Lucky’, maar de bal van de Spartaan aanvoerder lag pardoes achter Poulisse; 0-1.

Na de pauze was het niet veel later na de aftrap gelijk raak voor Spartaan. Een uitgespeelde verdediging was hier debet aan; 0-2. Een kwartier voor tijd werd een fout afgestraft en een derde treffer was het gevolg. Vlak voor tijd kon aanvoerder Jeffrey Pols de Charloisse eer aantekenen. Van Veen zag zijn inzet gestopt worden voor de goalie, maar de terugspringende bal was geen moeite om te scoren voor Pols; 1-3. Blijkbaar was Charlois nog niet wakker, want Spartaan liep weer uit met een marge van drie; 1-4 wat tevens de eindstand was. Een verdiende overwinning voor ‘de jonkies’ van Spartaan. Een goede les voor Charlois. Broekhuizen: „Ik heb de heren na afloop nog even wat verteld. Die jonkies hadden van ons moeten leren en wij niet andersom. Wat een fouten werden er gemaakt. Hopelijk pakken zij dit nu op “.

Laat een antwoord achter