Charlois (zo) pakt nipte overwinning op DHL

0

Op sportpark Charlois in de derde klasse B behaalde Charlois op een zeer regenachtig complex een nipte overwinning van 3-2 op het Delftse DHL.

Een overwinning wat zeker gerechtvaardigd was, maar waarin de thuisclub het onnodig moeilijk maakte voor zichzelf. Wederom net als vorige week uit bij Slikkerveer had het na 10 seconden al op voorsprong kunnen komen. Helaas was het vizier ditmaal van Kevin van Emden niet scherp en zag zijn schot naast het doel gaan. Coach Joop Warner: „Ongelooflijk toch? Vorige week en nu identiek. Je kunt snel op voorsprong komen en dan speel je wat makkelijker”. Een punt waar niets op af te dingen viel. Toch kwam Charlois op voorsprong. Na een kwartier toornde Jeffrey Pols hoog boven iedereen uit en kopte de hoekschop van Jeffrey van Veen tegendraads keurig tegen het net achter de zeker goed spelende keeper Matthew de Wild; 1-0. In plaats van door te drukken herriep Charlois het kwaad over zich. DHL was zeer effectief in zeven minuten tijd. Du’aine Rivers zag zijn schot van zeker twintig meter verdwijnen achter goalie Dennis van Rosendaal en tekende voor de gelijkmaker. Een paar minuten later was het Jeffrey Paanakker, die profiteerde van onoplettendheid van de verdediging; 1-2. De thuisclub was weer wakker en kreeg een groot aantal kansen, maar wat het ook probeerde de stand bleef tot aan de rust; 1-2

GROSSIEREN

Na de pauze werd het gelijk in de 56e minuut. Wederom aanvoerder Pols kopte schitterend een voorzet in; 2-2. Charlois grossierde hierna in het missen van kansen en haar opponent was ook niet meer bij machte om te doelpunten. In de laatste minuut kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong. Paulo Garcia Mendes, die de gehele wedstrijd onzichtbaar was, schoot een vrije trap onberispelijk achter De Wild; 3-2. Niet veel later floot scheidsrechter Rodenburg af en met ‘hangen en wurgen’ greep Charlois de eerste winst van het seizoen. Het duo Warner/Broekhuizen was uiteraard blij met het behaald resultaat: „in de tweede helft zagen wij de juiste instelling van het team. Dat resulteerde in deze kleine overwinning. Er werd veerkracht getoond en eerlijk is eerlijk, een beetje geluk hadden wij ook. Er is hard gewerkt en dat moet een basis worden voor de resterende wedstrijden”.

Laat een antwoord achter