Barendrecht treft FC Lisse

0

Barendrecht speelt zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd voor de competitie. In de vierde speelronde van de Derde Divisie treffen de rood/witten dan FC Lisse op sportpark De Bongerd.

De Bollenploeg, die in 2008 nog beslag legden op het algehele amateurkampioenschap, zijn het seizoen ongelukkig begonnen. In de eerste drie speelrondes wist de ploeg van trainer Robbert de Ruiter nog geen punt te pakken.

De openingswedstrijd ging verloren bij Hoek (0-1), een week erop was Harkemase Boys met dezelfde cijfers te sterk en afgelopen weekend bleek Sparta Nijkerk een maatje te groot (4-1). Met 0 punten uit 3 duels staat FC Lisse daarom voorlaatste in de Derde Divisie. De Lissenaren kunnen zaterdag wel weer beschikken over aanvaller Kubilay Köylü, die in de openingswedstrijd een rode kaart kreeg maar na twee wedstrijden schorsing zaterdag weer inzetbaar is.

Barendrecht begon het seizoen met een valse start tegen Sparta Nijkerk (2-3), maar herstelde zich daarna met een ruime zege op Ter Leede (4-1). Afgelopen zat het venijn tegen ODIN ’59 in de staart; in een spectaculaire slotfase trokken de rood/witten een 4-3 overwinning over de streep.

Trainer Jack van den Berg kan bovendien weer beschikken over Emilio Samsey. De vleugelverdediger viel in Heemskerk in de rust in en lijkt zaterdag tegen FC Lisse weer inzetbaar. Aanvaller Ramy Salem, die het hele vorige seizoen miste vanwege een blessure, maakte de afgelopen weken speelminuten in Barendrecht 2 en is dus langzaam op de weg terug naar de hoofdmacht.

Het duel tussen Barendrecht en FC Lisse begint zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Bongerd.

Laat een antwoord achter