Barendrecht niet langs muur FC Lisse

0

Barendrecht heeft zaterdag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op de eigen sportpark De Bongerd won FC Lisse met 0-2. Een onnodig verlies, want de rood-witten kregen wel kansen, maar kwamen niet door de ‘gele’ muur die de bezoekers hadden opgetrokken.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon zaterdag weer beschikken over verdediger Stanley Husen. Emilio Samsey was de vervanger van Niels Vorthoren die vorige week uitviel.

De thuisclub zette direct de vaart erin en ging op weg naar het doel van FC Lisse, dat werd verdedigd door Erik Cummins (ex-Go Ahead Eagles). Marouane Bakour kreeg een kans maar stuitte op Cummins. Even later mikte Bram de Bruin hard over het doel van Lisse. Het bleek dat de ploeg uit de Bollenstreek – met 0 punten uit 3 duels – een taaie tegenstander was. Barendrecht had vaker de bal, maar kwam weinig voor het doel. Peter de Lange schoot nog een keer wild naast, Qjell Krolis kwam net tekort.

Vlak voor de rust had Barendrecht echt twee dotten van kansen. Krolis zette voor, De Lange had de bal voor het inknikken, maar raakte de stuiter half. Die rolde naast. Twee minuten voor de onderbreking kreeg de topscorer van Barendrecht een nog betere mogelijkheid. De bal stuitte na een kluts zo maar voor zijn voeten, maar hij schoof de bal naast het Lisse-doel.

Beter

Wat Barendrecht voor rust na liet, deed FC Lisse in de tweede helft beter. Uit een voorzet vanaf links was het Jaap Zwetsloot die de 0-1 via paal binnen mocht koppen. De thuisclub was het helemaal kwijt. Nick van der Ploeg voorkwam de snelle 0-2 met een knappe redding. De tweede goal van FC Lisse kwam alsnog. Nu prikte David Verweij de bal tegen de touwen, 0-2. Barendrecht stond erbij en keek ernaast.

In de slotfase – met de invallers Robin Driesse, Joost Mangert en Jeroen van der Wal – probeerde Barendrecht het nog wel. Maar de rood-witten konden deze middag geen vuist maken en verloren met 0-2. Bijna was het nog 0-3 maar invaller Tom Duindam raakte de lat.

Barendrecht – FC Lisse 0-2 (0-0). 53. 0-1 Zwetsloot, 72. 0-2 Verweij.

Scheidsrechter De Brito Roque, gele kaart: Verweij (FC Lisse)

Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen (77. Mangert), Van Dijk, Statia; Samsey (78. Van der Wal), Dorst, De Bruin; Krolis (75. Driesse), De Lange en Bakour.

FC Lisse: Cummins; Stoof (Verweij), Rauws, Stevens, Tiktak; Klijbroek, Siali, Noordhoff (Mo Adouch); Zwetsloot, Vermeulen (Duindam) en Koylu.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter