ASWH boekt eerste zege in Tweede Divisie

0

Zaterdag speelde ASWH op sportpark Schildman tegen Scheveningen.

Een wedstrijd die een bijzondere plaats krijgt in de geschiedenisboeken van de vereniging, want de ploeg van trainer Rogier Veenstra behaalde de eerste overwinning ooit in de tweede divisie.

De Ambachters waren in de live op Fox uitgezonden wedstrijd vooral effectiever dan de bezoekers. In de eerste helft was de kansenverhouding immers in evenwicht. Scheveningen verzuimde echter te scoren, terwijl ASWH via Abderrahim Loukili en Clarence Bijl wel twee keer toesloeg. Na rust kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar, waardoor de historische driepunter een feit werd. Door dit resultaat klom ASWH naar een keurige elfde plaats op de ranglijst.

ASWH – Scheveningen 2-0 (2-0). 13. 1-0 Abderrahim Loukili 39. 2-0 Clarence Bijl.

Scheidsrechter: Luuk Timmer

ASWH: Stefan Kok; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Victor Stenzler, Roy van ‘t Hoog (65. Menno Vooges); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Kenny Anderson (85. Nick Slotboom), Koen Wesdorp, Abderrahim Loukili; Sam van de Kreeke (71. Lester Pires)

Scheveningen: Wesley Zonneveld; Ruben Koorndijk, Samir El Moussaoui, Robert van Koesveld, Nigel Ogidi Nwankwo; Levi Schwiebbe, Jari de Jong (60. Giovano van Ree), Nabil Haddadi (74. Ioannis Bouras); Barry Rog (60. Sergi Roeleveld), Youri de Winter, Mehmet Aldogan

Laat een antwoord achter