Van Hanegem: ‘Ik snapte het tactische plan niet’

11

Willem van Hanegem is in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad niet tevreden over de prestatie van Feyenoord en de tactische keuzes die de technische staf heeft gemaakt.

”Tegen Heerenveen snapte ik het tactische plan niet. Op de verdedigers werd druk gezet, waardoor ze de lange bal moesten spelen. Dat is een probleem, want Feyenoord heeft voorin geen koppers lopen. Wat je dan moet doen is uit de kopduels blijven en de ballen die hun verdedigers wegkoppen, zelf proberen met de aansluitende middenvelders op te vangen. Maar nee, de spelers van Feyenoord gingen steeds wel diep op het veld het duel aan, verloren dat natuurlijk, waardoor ze het eerste half uur nauwelijks de bal hadden.”

Klik hier voor de gehele column.

Overig Nieuws
11 Comments
 1. Werner Broekhuizen zegt

  Ik denk de spelers ook niet, veels te afwachtend gespeeld en ieder keer weer tikkie terug…word je niet gelukkig van indien je aanvallend wil spelen.

 2. Pieter De Jong zegt

  Ik ook niet

 3. Simon Broer zegt

  Was dat er dan??

 4. Kale Rotterdam zegt
 5. Jack du Pon zegt

  was er dan een tactisch plan ???

 6. Leo Vroegindeweij zegt

  Ik ook niet

 7. Corrie Snel zegt

  Hebben we wel een goede trainer

 8. Steve More zegt

  Er stond een andere team ten opzichte van afgelopen Donderdag. Fer was niet fit en Karsdorp ook nog niet. Zet je dezelfde 11 in als tegen Dinamo dan krijg je een ander spel….meer drang naar voren.

 9. Ben Keulen zegt

  Was er een plan dan???

 10. Jorgen Teijn zegt

  Er waren niet veel opties om het te veranderen. Heerenveen zette meteen al druk bij de doeltrap. Dus zonder opbouw mogelijkheid begin je met de lange bal. Wat meestal resulteert in balverlies. Ook al voetbal je om druk te zetten op de tweede bal. Want je hebt gewoon niemand die het duel aangaat met de centrale verdedigers.

 11. Stefan Pitlo zegt

  Ik begrijp wel meer niet Willem

Laat een antwoord achter