Spijkenisse wint derby bij Brielle

1

Brielle met 1-3 op het Geuzenpark verslagen. Er ontbraken bij Spijkenisse domweg te veel spelers om een gefundeerd oordeel te verbinden aan de 1-3 (0-1) overwinning die Spijkenisse tegen eersteklasser Brielle boekte.

Brielle – De groen-witten speelden in de tweede helft erg rommelig en mochten van geluk spreken dat bij Brielle het vizier ook nog niet scherp stond. Waar de krachtsverhoudingen, zeker gezien het vertoonde spel in de tweede helft, een gelijkspel rechtvaardigden, trokken de mannen van Wubben zich niets aan van de rechtvaardigheid in de sport en boekten de eerste zege in de oefencampagne.

Spijkenisse vertrok wederom prijzenswaardig uit de startblokken en nam brutaal het initiatief in de wedstrijd. Brielle antwoordde ietwat gelaten en keek aanvankelijk te passief toe. De gasten combineerden acceptabel doch creëerden weinig tot geen kansen. Het duurde dan ook niet lang of Brielle gooide alle schroom van zich af en kreeg in de gaten dat met meer inzet en ijver wel degelijk eer te behalen viel. Tot dwingende acties voor het doel van doelman Michael Termijn leidden de ingang gezette spelmomenten echter nauwelijks. In de 25e minuut trok Spijkenisse weer gegroepeerd ten aanval en uit een mêlee van spelers in het Brielse strafschopgebied kwam het leder plotseling voor de voeten van

Stevie Suares, die zijn vorige vereniging beheerst op een 0-1 achterstand trakteerde. Tot aan de thee veranderde die stand niet ook al had Jazzy Adams tot twee keer toe de gelijkmaker op zijn schoen.

Wissels

Na de pauze vonden de, in oefenwedstrijden gebruikelijke, wissels plaats en maakte het weloverwogen spel vooral bij Spijkenisse plaats voor opportunistisch voetbal. De mee naar voren gesnelde Justin Tromp kreeg vier minuten na de spelhervatting de bal aangespeeld en de verdediger transporteerde de bal beheerst verder in het Brielle doel: 0-2.

De 0-2 achterstand inspireerde de thuisclub tot het inzetten van een offensief dat tot de aansluitingstreffer moest leiden. Meer dan eens had Marcel van den Berg die op de schoen maar het leder kreeg maar niet de eindbestemming die het eigenlijk verdiende. Ook de ingevallen doelman Noah Smulders dreef de Brielse aanvallers tot wanhoop door enkele keren het kleinood miraculeus uit de doel te ranselen. En, als zo vaak lukt het dan aan de andere kant wel ook al had uitblinker Justin Tromp daar twee pogingen voor nodig. Eerst faalde hij vanaf de stip en zag de bal gestopt. Vier minuten voor het eindsignaal had Tromp meer succes en besliste de aardig maar niet flitsende ontmoeting met 1-3 in Spijkenisser voordeel.

Brielle-Spijkenisse 1-3 (0-1). 25′ Stevie Soares 0-1, 49′ Justin Tromp 0-2, 58′ Jazzy Adams 1-2, 86′ Justin Tromp 1-3.

Voor Spijkenisse acteerden: Michael Termijn, Noah Smulders, Daan Bourgonje, Stevie Soares, Justin Tromp, Glenn Rijswijk, William Darjij, Lonny Mendes Fernándes, Alessandro Franzoso, Chavez Chobin, Juremi Zinhagel, Safouane Ajdid, Sander Barragan, Rephendry Amsterdam, Mark Schenk, Robert Michilsen, Tyrone Zuidgeest, Ryan Purvis, Djemiran Otte, Chereau Chobin.

Klik hier voor de overige oefenuitslagen.

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Jelmer Verwater zegt

    Balen Joey! Jim

Laat een antwoord achter