Spijkenisse loopt in hinderlaag XerxesDZB

1

Het was een vreemd aangezicht op het hoofdveld van het Faas Wilkes sportpark. Aan de ene zijde werkte trainer Peter Wubben een extra ingelaste training af met zo’n acht spelers en op de andere kant waren de basisspelers onder leiding van assistent Davey van Velzen bezig met de warming-up voor het oefenduel.

Uiteindelijk kregen twintig spelers de kans zich aan te bevelen voor een basisplaats en gaat het gissen over de sterkste opstelling gewoon verder. Voor deze gelegenheid droeg Glenn Rijsdijk de aanvoerdersband zodat ook nog ongewis is wie het verlengstuk van oefenmeester Peter Wubben binnen de lijnen wordt.

Het duurde even voordat beide ploegen hun draai vonden. De spelers namen vooral bij spelhervattingen ruim de tijd om de bal weer vaart te geven en vooral de verzorging van de tweede bal verliep slordig en daardoor onnauwkeurig. Het spel irriteerde ook chef Wubben die vocaal zijn spelers er onophoudelijk aan herinnerde dat het kleinnood naar voren moest worden afgeleverd.

In de 24 ste minuut van het rommelige duel werkte de Spijkenisser defensie de bal in het bezit van Rens Herweijen, die koelbloedig doelman Giovanni de Man kansloos liet: 1-0. Vanaf dat moment verloren de bezoekers tevens de grip op de wedstrijd en mochten van geluk spreken dat ook bij de gastheer het vizier niet al te scherp stond.

Ander veld

Doordat de lichtinstallatie in de tweede helft de medewerking aan het vervolg van de confrontatie weigerde, verkasten de kemphanen naar veld vier om het duel voort te zetten.

Met de nodige wisselspelers in de gelederen ging Spijkenisse direct op jacht naar de gelijkmaker en startte met een bombardement op het Rotterdamse doel. Maar wat de spelers ook probeerden het was zo’n dag dat de bal er niet in mocht. Adam El Fazazi sneed met de regelmaat van de klok door de vijandelijke defensie, Sander Barragan teisterde met zijn schot de paal en Rephendry Amsterdam zag de bal, uit zijn inzet, tegen de lat ketsen. XerxesDZB kwam uit de counter af en toe ook nog gevaarlijk voor doelman Giovanni de Man, maar treffers leverden alle goed bedoelde acties niet meer op.

Als Spijkenisse in het nieuwe seizoen te maken krijgt met de pechduivel, dan kunnen de Maaswijk-bewoners verwijzen naar de wedstrijd tegen XerxesDZB en aanvoeren dat ze hun portie in deze ontmoeting al hebben gekregen

XerxesDZB-Spijkenisse 1-0 (1-0). 24′ Rens Herwijnen 1-0.

Voor Spijkenisse kwamen in het veld: Giovanni de Man, Yassire Hamdani, Youri Verschoor, Glenn Rijsdijk, Demi Gosepa, Serginho van Axeldongen, Robert Michilsen, William Darjij, Alessandro Franzoso, Safouane Ajdid, Chereau Chobin, Anthony Bentem, Marvin van der Pluijm, Sander Barragan, Stevie Soares, Adam El Fazazi, Rephendry Amsterdam, Tyrone Zuidgeest, Ryan Purvis.

1 reactie
  1. Jeffrey Vossenaar zegt

    *Rens Herweijer i.p.v. Rens Herwijnen

Laat een antwoord achter