Spijkenisse gelijk tegen Unitas (zo)

0

Op de grasmat van het hoofdveld kan menige betaald voetbalorganisatie jaloers zijn. Gemillimeterd en met een kleur zoals gras hoort te zijn, lachte het veld iedereen toe en was er klaar voor om Spijkenisse innig te dienen. Alleen de doelen en de lijnen deden nog geen dienst, waardoor de matadoren naar het kunstgras werden verbannen.

En, daar werkten de hoofdklassers Spijkenisse en Unitas een interessant duel af, dat geteisterd werd door een harde en onvoorspelbare wind, met bij tijd en wijle het cijfer 8 als kracht. De mannen van Wubben verzuimden de winst in eigen huis te houden en gaven in de slotfase een 2-0 voorsprong prijs: 2-2.

,,Ik heb vandaag meer bezieling bij Spijkenisse gezien dan in het hele vorige seizoen,” merkte een fervent aanhanger van de groen-witten halverwege de tweede helft gevat op. ,,Hoor ik graag,” reageerde trainer Peter Wubben toen hij na de negentig attractieve minuten voetbal geconfronteerd werd met die zienswijze. ,,Dat is nou precies het eerste wat we zien wilden dit seizoen. Voetballen met beleving. Net als tegen IJsselmeervogels heb ik dat ook vandaag gezien.”

Vloeiend combineren

Startte Spijkenisse nog onwennig en stroef in Spakenburg, tegen Unitas vertrok de thuisclub snel en contentieus uit de startblokken. Unitas maakte aanvankelijk een onwennige indruk, maar vond zichzelf terug naarmate de wedstrijd vorderde. Echte kansen deden zich sporadisch voor. De ontmoeting speelde zich hoofdzakelijk af tussen de beide strafschopgebieden. In de 34e minuut begon Demi Gosepa aan een van zijn steeds vermaard wordende ruches en bekroonde, zijn op eigen helft gestarte, poging beheerst met de openingstreffer: 1-0. Op slag van rust kreeg Unitas nog de kans iets tegen te doen, doch doelman Michael Termijn hield zijn doel schoon.

Na de pauze volgden de gebruikelijke wissels in de oefenduels en bij Spijkenisse maakten Glenn Rijswijk, Sander Barragan, Rephendry Amsterdam, Alessandro Franzoso, Marvin van der Pluijm en Adam El Fazazi hun opwachting in de hoofdmacht.

Het was Marvin van der Pluijm die het baanbrekende werk verrichte voor de verdubbeling van de voorsprong. In een duel met drie tegenstanders zette hij goed door, spurtte met de bal aan de voet richting Gorinchemse doel, gaf het leder voor waarna Rephendry Amsterdam het kleinnood hard tegen de touwen joeg: 2-0.

Unitas bleek nauwelijks onder de indruk van de Spijkenisser wapenfeiten en zinspeelde op succes. Geheel vrijstaand op de linkerflank zorgde eerst Ansu Camera droog voor de aansluitingstreffer en in de allerlaatste actie in de wedstrijd joeg Kevin Cornet de gelijkmaker achter doelman Michel Termijn. De bijna 200 toeschouwers zagen een ondanks de weersomstandigheden aantrekkelijk duel waarin beide ploegen zich nauwelijks verstopten en knokten voor elke centimeter. Het smaakt naar meer.

Spijkenisse-Unitas 2-2 (1-0). 34′ Demi Gosepa 1-0, 73′ Rephendry Amsterdam 2-0, 80′ Ansu Camera 2-1, 90′ Kevin Cornet 2-2.

Voor Spijkenisse speelden: Michael Termijn, Lonny Mendes Fernándes, Demi Gosepa, Marvin van der Pluijm, Sander Badayan, Daan Bourgonje, William Darjij, Adam El Fazazi, Rephendry Amsterdam, Robert Michilsen, Sergino van Axeldongen, Justin Trump, Stevie Soares, Marc Schenk, Safouane Ajdid, Chereau Chobin.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter