Spijkenisse gelijk tegen Halsteren

0

De voorbereidingsperiode zit er op, maar de kaarten liggen nog niet uitgevouwen op tafel. De trainers houden nog een slag om de arm en geven zich nog niet bloot.

Halsteren en Spijkenisse hielden elkaar in de ultieme opmaat naar de nieuwe competitie in evenwicht, misten de nodige scherpte in de afwerking en starten komende zaterdag dus zonder verlies aan een nieuwe uitdaging.

,,We hebben een goede voorbereiding gehad,” verzuchtte trainer Erwin de Nijs van de Brabanders na het duel. ,,We hebben nieuwe spelers moeten inpassen en dat kost tijd. Ik kan dan ook niet stellen dat we optimaal aan een nieuw avontuur zullen beginnen. Maar daar worstelt elke club mee. Wat ik van Spijkenisse vond?” herhaalde De Wijs de vraag om bedenktijd voor de beantwoording te creëeren. ,,Een goede ploeg die ook het antwoord op verschillende vragen nog niet heeft gevonden. Ik schat in dat ze gelijkwaardig aan Smitshoek zijn, waarvan wij -uit- in een oefenduel met 1-2 hebben gewonnen.”

Spijkenisse probeerde Halsteren onder druk te zetten en tot een hogere foutenlast te dwingen, maar die tactische vlieger ging maar gedeeltelijk op. De thuisclub beschikte zowel in de voor- als achterhoede op vitale plekken over fysiek sterke spelers, die zich allesbehalve de les lieten lezen. Spijkenisse kwam echter door een foutieve pass naar voren in balbezit. Marvin van der Pluijm snelde richting het doel en liet doelman Arjan Pieterson kansloos: 0-1. Vooral in de slotfase van de eerste helft kreeg Halsteren kansen om langszij te komen. Thomas Marijnissen teisterde op slag van rust nog de lat en met de 0-1 ruststand kreeg Spijkenisse eigenlijk iets te veel van het goede.

Overname initiatief

Na de pauze kwam Halsteren vastberaden op het toneel. In het bijzonder de duels tussen aanvaller Fouad Idhabdelhy en de rots in de Spijkenisser branding Anthony Bentem waren het aanzien meer dan waard. Spijkenisse kwam meestal een schakel in de opbouw te kort. Daardoor ontbrak net de benodigde precisie om een ideale scoringspositie in te nemen. Ook de wissels losten het mankement niet op.

De gelijkmaker kwam op het scorebord door een foute terugspeelbal van Glenn Rijsdijk, die verder overigens foutloos speelde. Fouad Idhabdelhy profiteerde optimaal en liet doelman Michael Termijn kansloos.
In de slotseconden wilde Anthony Bentem het nog eens weten. Hij snelde langs drie tegenstanders, drukte vanaf het strafschopgebied af en zag tot zijn ontzetting dat doelman Arjan Pietersman met de vingertop de bal uit zijn eigen doel hield. Het zou de eer voor Bentem zijn geweest die hem toekwam, doch te veel van het goede voor Spijkenisse.

Halsteren-Spijkenisse 1-1 (0-1). 46′ Marvin van der Pluijm 0-1, 52′ Fouad Idhabdelhy 1-1.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Youri Verschoor, Daan Bourgonje, Sander Barragan (46′ Robert Michilsen), Felino Jardim, Marvin van der Pluijm (55′ Adam El Fazazi), Stevie Soares (55′ William Darjij), Chereau Chobin (55′ Sergino van Axeldongen).

Laat een antwoord achter