Osama Rashid: ‘Ik ben nu een bepalende speler op het hoogste niveau van Portugal’

0

Het zou een verhaal uit een jongensboek kunnen zijn. In 2015 nog uitkomen voor de amateurs van Alphense Boys en in het seizoen 2018-2019 spelen tegen grote ploegen als FC Porto, Benfica en Sporting Lissabon. Osama Rashid beleefde afgelopen jaar het beste seizoen uit zijn leven. Een jaar eerder promoveerde de middenvelder naar de hoogste divisie in Portugal met Santa Clara en dit jaar eindigde de ploeg prima in de middenmoot. ”Ik heb echt genoten van het afgelopen seizoen. Van te voren vroeg ik mij af hoe ik het zou doen op het hoogste niveau maar ik heb mij erg goed staande weten te houden. Ik heb altijd vertrouwen in mijn kwaliteiten gehad en die zijn gelukkig naar boven gedreven.”

Rashid, die in de regio ook uitkwam voor Feyenoord en Excelsior Maassluis, was in het buitenland eerder ook actief voor SC Farense (Portugal) en Lokomotiv Plovdiv (Bulgarije). Op zo’n 1500 kilometer gelegen van het

Santa Clara gelegen in de Atlantische Oceaan

vaste land van Portugal is Rashid bezig aan zijn huidige avontuur op het eiland Ponta Delgada. Iets wat Rashid ondanks de afstand prima bevalt ”Het leven is heerlijk. Lekker rustig en geen files. De mensen zijn er erg aardig, het weer is goed en het eten is lekker. En de natuur is adembenemend!”

Afgelopen seizoen was Rashid tussendoor ook nog actief op de Azië Cup (Het EK van Azië). Waar het vorige grote toernooi,Golf Cup of Nations, nog een enorm succes was viel de Azië Cup tegen voor de Irakees international. ”Ik heb helaas maar een wedstrijd mogen spelen. Uiteraard is het meemaken van een eindtoernooi altijd een mooie ervaring maar ik heb er wel een bittere nasmaak aan overgehouden.”

Rashid mag zich dit seizoen een bepalende speler noemen op het hoogste niveau van Portugal. Niet slecht voor een speler die vier jaar geleden nog amateur was. In plaats van wedstrijden CVV Zwervers en TOGB speelde Rashid afgelopen jaar tegen FC Porto, Benfica en Sporting Lissabon. Ploegen waar Rashid zich moeiteloos tegen staande kon houden. ”Ik speelde tegen Sporting zelfs mijn beste wedstrijd van het seizoen met een mooie assist.”

Dit smaakt naar meer voor de 27-jarige middenvelder. Rashid denkt dat hij zich makkelijk kan handhaven met zijn ploeg Santa Clara maar hij weet niet of hij daar nog lang actief is. ”Ik mik nu op een transfer en er is al redelijk veel belangstelling. Ik denk dat ik mijn prestaties van vorig seizoen moet gaan belonen met een transfer, zeker gezien mijn leeftijd. Ik wil hogerop of als er iets lucratief voorbij komt, sta ik daar ook open voor. Maar de transfermarkt is nog ruim twee weken open en ik verwacht wel dat het een en ander nog gaat gebeuren. Maar ik ben ook bij Santa Clara gelukkig en heb het erg naar mijn zin.”

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter