Neptunus-Schiebroek nipt langs VELO

0

Na slechts twee trainingen trad VELO in de eerste oefenwedstrijd aan tegen competitienoot Neptunus-Schiebroek, dat al een week eerder met de voorbereiding was gestart. Na een 0-0 ruststand wist de ploeg van trainer Edwin Vurens (foto) de vele kansen in de tweede helft niet te benutten en lukte het de tegenstander wel om in de slotfase toch nog de 0-1 overwinning te pakken.

De stevige wind over het veld was voor beide teams een hinderlijke spelbreker. Naast onzuivere passing kwamen veel ballen daardoor niet goed aan. Bij VELO weer enkele oude bekenden (Roderick Meinema, Mitchell Weissenberg, Kenan Schenkeveld en Brent Biesheuvel) terug op het vertrouwde nest en ook nieuweling Lars van den Berg (ex-Maasdijk) mocht in de tweede helft het veld in.

Brilstand

In de eerste helft eigenlijk weinig tot geen gevaarlijke situaties voor beide doelen met voor VELO enkele schoten van afstand van Joery Verbeek en Daan van Rossum. De tegenstander was ook niet echt doeltreffend, waardoor de brilstand bij rust wel verklaarbaar was.

Scherp

Na rust was VELO wel meer aan de bal en drong ook meer aan om tot scoren te komen. Naast goed keeperswerk van de jonge doelman van Neptunus-Schiebroek stond het vizier echter niet op scherp bij schoten van Ramon Ripson, Mick van Elswijk en Lars van den Berg. Roderick Meinema leek voor VELO wel te gaan scoren, maar zijn inzet verdween ook naast het doel. Dennis Blom kon in de 85e minuut met een redding op de doellijn nog een achterstand voorkomen, maar in de slotfase moest VELO toch buigen bij een doelpunt van de vrijstaande Elgin Vriendwijk: 0-1.

Aanstaande donderdag speelt VELO de volgende oefenwedstrijd tegen DHC op het toernooi van DUNO. De aanvang is 20.00 uur.

Klik hier voor de overige oefenuitslagen

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter