Marc van Splunter: ‘Zwaluwen is een hele leuke en mooie uitdaging’

4

Marc van Splunter besloot vorig jaar te stoppen bij Barendrecht en zich volledig te focussen op zijn maatschappelijke carrière. Tijdens de overschrijvingsperiode werd echter duidelijk dat Zwaluwen de 28-jarige keeper weer zover had gekregen om de draad op te pakken. ”Ik heb mijn studie inmiddels afgerond en ik ben geswitcht van baan.”

Ondanks gestopt te zijn met keepen toonden ASWH en Zwaluwen toch interesse. ”Deze clubs toonden in begin 2019 interesse. Dit kwam voor mij volledig uit de lucht vallen en vanaf dat moment begon het toch weer te kriebelen om de handschoenen weer aan te doen.” 

Van Splunter heeft tijdens zijn ‘sabbatical’ niet stil gezeten. Waar keepers vaak de stempel hebben van een mindere conditie liep Van Splunter in april de marathon. Zijn nieuwe club Zwaluwen, waar de keus uiteindelijk op viel, kon dus direct genieten van een fitte keeper. ”Trainer Ralph Kalkman liet  weten dat hij mij graag erbij wilde hebben. Daarnaast heeft Richie Basoski mij enthousiast gemaakt om samen met hem, en een aantal andere jongens, er een mooi seizoen van te gaan maken. De reisafstand speelde voor mij ook een rol. Ik ga twee keer in de week trainen en spelen in de buurt. Dit maakte het voor mij een ideale combinatie.”

Bij Zwaluwen vond afgelopen periode een ware transformatie plaats. Bijna de gehele selectie verliet de Vlaardingse hoofdklasser. De kwaliteit van de selectie is daarom moeilijk in te schatten. ”We hebben een jonge talentvolle groep aangevuld met jongens die hun sporen al hebben verdiend in de top van de amateurs. Wat ik wel zie is dat we aan de bal behoorlijk kwaliteiten hebben. Ik vind wel dat als je echt in de hoofdklasse wilt meedoen we een soort over-mijn-lijk mentaliteit erin moeten krijgen want er wordt zoveel meer gevraagd dan alleen leuk een balletje naar elkaar spelen. Ik hoop dat we dat met de jongens die wat meer ervaren zijn over kunnen brengen op de andere jongens. Dat is wel een hele leuke en mooie uitdaging!

Foto: Cees Bakker

Overig Nieuws
4 Comments
 1. Peter de Cauwer zegt

  Heel veel speel plezier daar bij de Zwaluwen .

 2. Henk-Piet Goudappel zegt

  Succes, Mark. Top dat je weer onder de lat plaats neemt.

 3. Jan Kooiman zegt

  Mark, had je ook graag terug gezien op Barendrecht. Maar heel succes

 4. Dick Wemelsfelder zegt

  Veel succes Toeval bestaat niet haha Veel plezier met de nieuwe groep daar.

Laat een antwoord achter