Jong Sparta onderuit in Spakenburg

0

Het was een bliksemstart voor Jong Sparta in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. Na minder dan drie minuten spelen kwam het team van trainer Jeroen Rijsdijk tegen IJsselmeervogels al op voorsprong. Een voorzet van Joshua Sanches was precies op maat voor Youssef El Kachati. De Spartanen hadden op 0-2 kunnen komen als het vizier van Ayoub Boukhari scherper had gestaan.

Na die fase raakte Sparta de controle kwijt en kwamen de vogels op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Danny van den Meiracker na een overtreding van Levi Bouwense. Slechts twee minuten later was de vroege voorsprong van Jong Sparta omgebogen in een achterstand. Mike van de Laar schoot een bal via de paal binnen achter Michael Fabrie. In de 37e minuut kwam Jong Sparta op gelijke hoogte via Joshua Sanches.

Na de rust had Jong Sparta het betere van het spel, maar kon dit niet omzetten in een voorsprong. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam de thuisclub via een rake kopbal van El Azzouti op een 3-2 voorsprong. Levi Bouwense, die in de eerste helft al geel had gekregen, maakte in de 68e minuut een overtreding op de helft van de tegenstander en kon met zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kant. In de slotfase die volgde liep IJsselmeervogels uit naar een 4-2 voorsprong via wederom El Azzouti.

Zo begint Jong Sparta met een nederlaag aan het seizoen. Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Quick Boys komt dan naar Het Kasteel.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter