IFC (zo) gelijk bij DHC

0

Na drie trainingen in de afgelopen week speelde DHC zondag haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In eigen stadion was zondag hoofdklasser IFC de tegenstander. Na negentig minuten stond een 1-1 stand op het scorebord.

Trainer Rob de Lange miste ten opzichte van vorig seizoen twee basisspelers en zes wisselspelers van de groep van afgelopen seizoen die zijn vertrokken bij DHC. Rob de Lange stelt simpelweg dat het er niet om gaat wie er niet meer zijn, maar om degenen die hij dit seizoen wel ter beschikking heeft. En daarvan ontbraken Levi Schipper (ziek) en Andani Ollie (offerfeest).

DHC startte met in de basis de van HBS overgekomen doelman Nick Hasper, Quinten van ’t Hoog (DHC 2) en Dylan Franquet (DHC O19-1). In de tweede helft kwamen Max Otten (DHC 2), invaller-doelman Stefan Gravesteijn (RKDEO) en Lennart van Kruijl (DHC 2) hierbij. Ook Joey Emmerink kwam in de tweede helft in het veld, nadat hij van de week later was aangehaakt.

In de eerste helft waren er aanvallen van beide teams, zonder dat er echte kansen gecreëerd werden. Na dik een half uur spelen was er een overtreding tegen Dylan Franquet, waarna Jeffrey van Roon de door scheidsrechter Andrew Westenbroek toegekende vrije trap vanaf dertig meter door de IFC-doelman net overgetikt zag worden. In de slotminuut van de eerste helft kwam Youri Kooijmans vanaf rechts naar binnen, maar zijn schot verdween over het IFC-doel.

Na de doelwisseling was er na ruim een kwartier spelen in het DHC-strafschopgebied een omhaal van één van de bezoekers, die ruim over het Delftse doel ging. In de 64e minuut kwamen de bezoekers op 0-1, doordat de bal uit een hoekschop van dichtbij werd ingetikt. Twee minuten later was de stand echter al weer gelijk. Joren Tromp passte op Jessy Nauman, die vanaf rechts van de rand van het strafschopgebied laag voorgaf, waarna een IFC-verdediger de bal voor Youri Kooijmans in eigen doel schoot: 1-1. Met nog een kwartier op de klok gaf Frank de Lange de bal in het strafschopgebied mee aan Joren Tromp, die zijn diagonale inzet door de doelman gestopt zag worden.

Een minuut later bereikte Max Otten eveneens Joren Tromp, die nu het doel te hoog zocht. Een klein kwartier voor tijd werd Youri Kooijmans binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en dat betekende een strafschop voor DHC. De net ingevallen Joey Emmerink schoot vanaf elf meter op de lat, waarna hij de terugspringende bal alsnog inkopte. Scheidsrechter Westenbroek paste de spelregels correct toe en keurde dit doelpunt dan ook terecht af. Zeven minuten later was er wederom een afgekeurd doelpunt voor de thuisclub. Quinten van der Kraaij schoot in, maar alvorens de bal in het doel verdween, raakte het speeltuig het been van Youri Kooijmans, die nipt buitenspel stond. Zo bleef het bij 1-1, waar trainer Rob de Lange tevreden mee was in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, tegen een hoofdklasser die al een week langer in training is en ook al oefenduels in de benen heeft.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter