Harry van Kapel: ‘Dit seizoen gaan wij hopelijk wel een prijs pakken’

0

Harry van Kapel speelde ruim 250 wedstrijden in het Betaalde Voetbal. Hij speelde vanaf 1978 tot aan 1987 voor zijn SVV. ”Een super tijd en wat zou ik het toch graag nog een keer overdoen.” Het doet Van Kapel dan ook pijn om te zien hoe SVV qua niveau is afgegleden. ”Ik heb 3 jaar geleden al wat gezegd over het korte termijn beleid dat bij de club ging plaatsvinden en daar wou ik het bij laten.”

De 59-jarige Van Kapel bouwde daarna een lange lijst op als trainer. ODC, SVVSMC, Jai Hind, Xerxes, Alexandria’66, PPSC, Excelsior’20, DVO’32, SVV, Oude Maas en nu MSV’71 hebben mogen genieten van zijn kunnen. De mooiste tijden in zijn carrière maakte hij toch mee bij de Schiedamse ploegen. Bij PPSC hadden we een geweldige groep en promoveerden we naar de tweede klasse. Excelsior’20 vind ik gewoon een geweldige club en daar kom ik nog graag.”

Van Kapel is momenteel trainer van zaterdag vierdeklasser MSV’71. Vorig seizoen greep de ploeg uit Maassluis net naast een periodetitel. Vooral tijdens de eerste periode hebben we door allerlei omstandigheden teveel laten liggen. Daar baal ik ontzettend van. Je probeert en doet je best om met de instelling/gemakzucht van de hedendaagse jeugd om te gaan maar heb daar wel veel moeite mee.”

Na de winterstop pakte de ploeg de draad goed op. ”Een geweldig trainingskamp in het buitenland zorgde ervoor dat de groep groter werd. Hierdoor ontstond er meer concurrentie en ging het stukken beter.”

MSV’71 is ingedeeld in nagenoeg dezelfde poule als vorig seizoen. Wederom moet MSV’71 afreizen naar de Haagse regio. Iets wat Van Kapel niet zint. ”De KNVB moet zich schamen! Wij vragen al twee jaar de Rotterdamse kant aan maar ze doen er niets mee. Vorig jaar zou het afhangen van de rechtszaak van Maense en bleek deze afdeling uiteindelijk maar dertien ploegen te hebben.”

Toch kan Van Kapel nu met zijn ploeg revanche nemen voor afgelopen seizoen. ”Je moet altijd beter willen. Wij gaan dus hopelijk dit seizoen wel de prijs pakken die wij afgelopen seizoen lieten liggen.”

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter