Emanuel Spencer Bento nieuwe trainer R.V.V. Blijdorp

4

Emanuel Spencer Bento is de nieuwe hoofdtrainer van de 4e klasse Zaterdag selectie van R.V.V. Blijdorp. Het bestuur van R.V.V. Blijdorp heeft het volste vertrouwen dat Emanuel Spencer Bento deze jonge talentvolle zaterdagploeg de ervaring kan bijbrengen die nodig is om het team verder te ontwikkelen.

Emanuel is vereerd met deze kans. Het is het eerste seniorenteam dat hij gaat leiden. De ontwikkeling van de selectie zal centraal staan en juist dat element spreekt hem aan. De huidige selectie bestaat uit een jonge ploeg met veel talent.

Het bijbrengen van meer ervaring is Emanuel wel toevertrouwd. Zelf heeft hij in de jeugddivisie klasse en hoofdklasse gespeeld, zowel in Nederland als in Portugal. Bij de senioren heeft hij 1e en 2e klasse gespeeld. In de Regio heeft Emanuel ook nog gespeeld bij ZBC’97, Coal en NOC Kralingen (3e klasse).

Als trainer heeft Emanuel zijn sporen verdiend bij een aantal aansprekende jeugdteams:

 • Onder 19 en onder 17 bij Zwijndrecht
 • Onder 19 bij Coal
 • Onder 15 en onder 17 bij VVOR
 • Onder 19 bij Leonidas (2 seizoenen)

Afgelopen seizoen was Emanuel Technische jeugd coördinator bij CVC Reeuwijk.

Zaterdagcompetitie

Met de keuze voor dit team als selectieteam kiest R.V.V. Blijdorp, jaren uitkomend op de zondag, voor de zaterdagcompetitie als de belangrijkste waarin de vereniging uitkomt. De jeugd staat centraal de komende jaren en bij voorkeur de jeugd die de vereniging zelf heeft opgeleid. De overstap uit de jeugd naar de senioren bleek de afgelopen jaren voor veel leden een te grote stap. Met de keuze voor de zaterdagcompetitie en voor de jonge ambitieuze trainer hoopt R.V.V. Blijdorp hierin verandering te brengen.   

Noorderbocht

Emanuel hoopt het publiek van Blijdorp te vermaken met mooi en verzorgd voetbal. Dit zal gebeuren op het nieuwe sportcomplex aan de Noorderbocht, waar R.V.V. Blijdorp met ingang van dit seizoen zijn wedstrijden speelt.

De staf begint ook vorm te krijgen. Giovanni Martodikromo (Za2), Ivo Patricio do Nascimento Pereira (Assistent Za1) en Alen Almeida (Keeperstrainer) hebben zich inmiddels al aangesloten. R.V.V. Blijdorp verwacht de komende weken de staf te completeren.

Overig Nieuws
4 Comments
 1. Josemar Marcelino Dos Reis zegt

  Jordie Birtantie

 2. Aitor Spetter zegt

  Gefeliciteerd vriend

 3. Tim van der Ree zegt

  Gefeliciteerd Emanuel!! Veel succes

 4. Thea Lops zegt

  Danny

Laat een antwoord achter