BVCB verrast FC ‘s Gravenzande

0

In de aanloop naar de start van de competitie op zaterdag 31 augustus oefende FC ’s-Gravenzande dinsdagavond tegen eersteklasser BVCB uit Bergschenhoek. Er kon weer gebruik gemaakt worden van het hoofdveld, wat van een geheel nieuwe afrastering is voorzien tijdens de zomerstop.

Het was van beide kanten een matige wedstrijd. Weliswaar was in de eerste helft FC ’s-Gravenzande wat meer aan de bal, maar van echt uitgespeelde kansen was geen sprake. De eerste echte poging van de thuisploeg was van Rick Boers uit een hoekschop van Sander Koeleman, maar die inzet werd gestopt. Ali Khaldi was ook nog kansrijk, maar via BVCB doelman Wesley van der Molen leverde dat alleen een hoekschop op.

Brian van de Mast liet aan de linkerkant wel enkele goede acties zien, maar in de afwerking ging het vaak mis. Op aangeven van Sander Koeleman kon Twan van Meerten uithalen, maar zijn inzet ging naast. De eerste echte doelkans van BVCB kwam van Evan Blom, maar met een reflex voorkwam doelman Daniël Kumic een achterstand voor FC ’s-Gravenzande. Voor rust was hij nog tweemaal gevaarlijk, een keer uit een rollertje waar de FC ’s-Gravenzande-doelman toch wat moeite mee had en op slag van rust een uithaal, die maar net naast ging. Voor FC ’s-Gravenzande probeerde Koeleman het met een fraai boogballetje van afstand, maar doelman Wesley van der Molen verwerkte de inzet tot hoekschop. Twan van Meerten schoot nog een keer rakelings over de lat.

Zoals haast gebruikelijk kwamen er in de tweede helft de nodige wissels in beide elftallen en dat kwam het spel niet ten goede. Al was er kort na rust nog wel een prima kans voor de thuisploeg. Op aangeven van Ardi Luijendijk kopte Roy Vermolen goed in, maar met een knappe redding voorkwam de BVCB-doelman een achterstand. Direct in de tegenaanval was er een prima mogelijkheid voor Joshua Vermeer. Na een lange rush schoot hij de bal tegen de paal. Beide ploegen deden nog maar weinig voor elkaar onder en de kansen waren op één hand te tellen. Een vrije trap van Ardi Luijendijk werd door doelman Wesley van der Molen gestopt.

Met nog een kwartier te spelen kwam BVCB op voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied werd het Ayrton Verlaan niet moeilijk gemaakt. Hij kon vrij uithalen en zijn schot was voor Daniël Kumic onhoudbaar: 0-1. In de 84e minuut zat het de thuisploeg niet mee toen Ali Khaldi uit een hoekschop goed voorgaf, maar Ardi Luijendijk de bal via de lat weer het veld in zag komen. Scheidsrechter Ron Karremans had het niet moeilijk in deze wedstrijd en kon de kaarten op zak houden.

Laat een antwoord achter