Bekerindelingen B-categorie beschikbaar

0

Het seizoen 2019-2020 is op maandag 1 juli formeel van start gegaan en traditioneel worden in juli de indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Deze zijn zowel zichtbaar in Sportlink Club als op Voetbal.nl. De indelingen voor de beker van de B-categorie is inmiddels op Voetbal.nl te vinden.

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Optimale geografische indeling

Sinds enkele seizoenen wordt er bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om ook voor verenigingen aan de districtsgrenzen competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Omdat ook het niveau en de verenigingen een rol speelt, is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen, laat de KNVB weten.

Tijdpad

Het tijdpad met betrekking tot de indelingen en start van het nieuwe voetbalseizoen is als volgt:

  • De competitie-indelingen (A-categorie) zijn al bekend gemaakt op maandag 15 juli en de bekerindelingen incl. nummering (A-categorie) op maandag 29 juli.
  • De definitieve competitie-indeling (B-categorie) wordt vrijdag (morgen) 9 augustus zichtbaar.
  • Het vrijgeven alle competitieprogramma’s (A- & B-categorie) vindt plaats op zondag 18 augustus.

Vanwege een wijziging in het KNVB-systeem heeft men een aantal dagen langer de tijd nodig om de competities en beker klaar te zetten. De publicatie van het wedstrijdprogramma (inclusief bekerprogramma) is daarom gewijzigd van 12 augustus naar 16 augustus.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter