VIDEO: ‘De grote winnaar in het nieuwe Feyenoord-stadion is: Goldman Sachs’

Feyenoord staat op het punt bijna een half miljard euro uit te geven aan een nieuw voetbalstadion. Dankzij dit door Rem Koolhaas ontworpen icoon aan de Maas kan de club zich weer meten met Ajax en PSV, én krijgt heel Rotterdam-Zuid een boost.

Dat is althans het idee. Vers Beton, OPEN Rotterdam, Follow the Money en SP/T doken in de business case, om te kijken waar de risico’s zitten in dit plan. Bekijk de video van Open Rotterdam in samenwerking met Vers Beton.

Klik hier voor een dieper inzicht.

16 REACTIES

  1. Onvolledig verhaal natuurlijk. Interlands en Europese finales , optredens van artiesten zijn bv niet meegenomen en ook dat levert miljoenen op.

  2. Goldman Sachs heeft so wie so een dubieuze reputatie.
    Griekenland kwestie, spurs stadion dat 1 miljard kostte ipv d begrote 500 miljoen, etc etc.
    Met zo’n partij moet je niet in zee willen gaan.

  3. Ik snap het niet zo . Waarom kan bv in spanje wel ring op ring bij gebouwd worden . En op de kuip niet. Stadion van Barça en real zijn ook in de 50 jaren gebouwd. Dus ??? Andere kant snap ik het ook wel nieuwe stadion. Meer mensen meer geld. Maar de echte feijenoorder blijf denk ik liever in de kuip .

  4. En we gaan er gemakshalve van uit dat die nieuwe bak er ook komt voor de beoogde 444miljoen… Noem mij eens 1 bouwproject dat er gekomen is met het vooraf beoogde bedrag!

    Dit absurde, megalomane plan is de doodssteek voor wat eens een volksclub was. Een volksclub die al jarenlang naar de klote geholpen wordt door mensen die er een nieuw stadion doorheen willen drammen, waardoor voetbal bijzaak is geworden en waar hun “klanten” straks dubbel zo veel kunnen aftikken om hun grote liefde naar de kloten te zien gaan. Stop deze waanzin toch!