Schoenen aan de wilgen: Tom Achterberg (Perkouw)

1

Tom Achterberg speelde negen jaar lang in het eerste van Smitshoek. Daarvoor was hij actief voor Barendrecht. Achterberg maakte na Smitshoek de opmerkelijke overstap naar Perkouw. Na twee seizoenen houdt de 31-jarige Achterberg het voor gezien. ”Eerder dit jaar heb ik een nieuwe functie gekregen, waardoor het al lastiger werd om regelmatig te trainen. Vanaf september begin ik aan een opleiding waarvoor ik 2 avonden naar school moet, dit is niet meer te combineren met mijn werk, gezin én voetbal.”

Hoe kijk je aan tegen je laatste seizoen?

Het leek een heel zwaar seizoen te worden, maar uiteindelijk hebben we kunnen afsluiten met de 3e periode. Veel jongens van Perkouw vertrekken en dit was toch wel een heel mooie manier om afscheid te nemen.

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

Het spelletje zelf en de groepsdynamiek. Ik heb altijd met veel plezier getraind en wedstrijden gespeeld, dat blijft het leukste wat er is. De lol in de kleedkamer en de gezelligheid in de kantine ga ik ook zeker missen.

Je hebt er een lange carrière opzitten. Aan welke tijd denk je het liefste terug?

Op sportief vlak denk ik vooral het liefst terug op de eerste jaren in de hoofdklasse met Smitshoek. We speelden in de subtop, wonnen de VoetbalRijnmond Cup en speelden voor de KNVB Beker tegen NAC Breda.

Ook van mijn periode bij Perkouw heb ik enorm genoten. We hadden een hecht team, gingen op het veld voor elkaar door het vuur en hebben aardig wat uurtjes gemaakt in de kantine.

Wat was persoonlijk jouw beste tijd als voetballer?

Tussen 2012 en 2017 heb ik een aantal goede seizoenen gehad met 2015/16 als uitschieter. Dat seizoen werden we kampioen in de eerste klasse en maakte ik 12 doelpunten.

Als je mocht kiezen; Wat had je dan anders willen doen tijdens je voetbalcarrière?

Minder gele kaarten gepakt. Dat heeft me aardig wat kratjes bier gekost en ik heb er de nodige wedstrijden door gemist.

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Voorlopig niets. Eerst ga ik me richten op mijn studie, die duurt 2 jaar. Daarna wil ik wel weer wat gaan doen, maar heb nog geen idee wat.

Leukste tegenstander?

Quick Boys. Zij namen veel supporters mee naar uitwedstrijden en ook in Katwijk zaten aardig wat op de tribune.

Lastigste tegenstander?

Katwijk in 2014/15. Zij waren gedegradeerd uit de topklasse en werden met overmacht kampioen in de hoofdklasse.

Beste medespeler?

Etienne Shew-Atjon. Hij was verdedigend goed en opbouwend/aan de bal sterk. Buiten het veld ook een topgozer.

Beste tegenspeler?

Anouar Hadouir toen we tegen NAC speelden voor de beker. Toen hij erin kwam hadden we echt niets meer te vertellen.

Mooiste complex?

Nieuw Zuid van Quick Boys.

Beste coach?

Raymond Frehe. Heb hem 6 jaar gehad als trainer bij Smitshoek en kijk daar met veel plezier op terug. Hij had leuke oefenstof en was prettig in de omgang.

Favoriete elf Tom Achterberg:

 

1 reactie
  1. lydam zegt

    Tom begonnen bij vv.Rijsoord toch haha.
    succes met je studie. gr.Lydia

Laat een antwoord achter