Schoenen aan de wilgen: Robin Verhorst (SpartaAV)

3

Robin Verhorst neemt na een lange tijd afscheid als voetballer in een eerste elftal. De 36-jarige middenvelder speelde jarenlang voor zijn Alexandria’66. Daarna kwam de aanvallende middenvelder nog uit voor Zwaluwen en SpartaAV. ”Het is wel mooi geweest zo. Al die jaren selectie voetbal en de bijbehorende verplichtingen werden te druk in combinatie met mijn baan en gezin. Mijn zoontje Lev is nu bijna 4 jaar en gaat volgend seizoen ook voetballen bij XerxesDZB en daar wil ik graag bij zijn. Het voelde dat dit het juiste moment was om meer tijd hiervoor vrij te maken. Lichamelijk nog helemaal top fit, maar op een gegeven moment zijn andere dingen toch belangrijker. Terugkijkend op mijn voetbalcarrière kan ik toch wel concluderen dat het mooie is geweest en waar ik ook zeer trots op ben!”

Hoe kijk je aan tegen je laatste seizoen?

We hebben met SpartaAV tot het laatste moment meegedaan om het kampioenschap in de 2e klasse. Helaas net niet gered , maar wel netjes op de derde plaats geëindigd waardoor we als toetje de nacompetitie gingen spelen. We zijn in de halve finale uitgeschakeld door VELO wat eigenlijk niet nodig was, terwijl we de ronde ervoor nog Deltasport uitgeschakeld hebben. Al met al kan ik terugkijken op een mooi seizoen met een goede groep.

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

Zou het nog niet weten ben pas net gestopt!

Je hebt er een lange carrière opzitten. Aan welke tijd denk je het liefste terug?

Dat is de tijd dat we met Alexandria’66 vanaf de 4e klasse de rit naar de hoofdklasse maakte. Wat het zo bijzonder maakte is dat er geen gulden betaald werd. We speelde al vanaf jongs af aan met elkaar samen. Mooi als ik weer terug denk aan die tijd!

Lees verder onder foto

Wat was persoonlijk jouw beste tijd als voetballer?

Dat is zeker weten mijn tijd bij Zwaluwen Vlaardingen! In het seizoen 2013/2014 heb ik toen alles gespeeld in de hoofdklasse. Adrie Poldervaart maakte toen van mij een veel betere speler.

Als je mocht kiezend ; Wat had je dan anders willen doen tijdens je voetbalcarrière?

In de jeugd heb ik een een aanbieding van Dordrecht’90 gekregen om daar te komen voetballen, maar koos toentertijd voor de hotelschool! Misschien had ik het betaalde voetbal wel kunnen halen! “Als” “als” “als” maar dat telt niet!

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Op een lager niveau voetballen bij mijn vrienden van Alexandria’66 zaterdag 3!

Leukste tegenstander?

Dat was toch wel tegen Quick Boys! We speelde op Nieuw-Zuid en het was volle bak “ ja dat gaf wel een kick” uiteraard een prachtig complex!

Lastigste tegenstander?

Excelsior Maassluis heb ik zowel in de jeugd als in de senioren maar weinig van kunnen winnen!

Beste medespeler?

Nathan Rutjes

Beste tegenspeler?

Kenny Teijsse (Quick Boys) speelde hij toen.

Mooiste complex?

Wat ik al eerder zei “Nieuw-Zuid“ van Quick Boys

Beste coach?

Adrie Poldervaart zonder twijfel! Nog nooit iemand gezien die zoveel passie en liefde heeft voor het spelletje.

Favoriete elf Robin Verhorst:

Overig Nieuws
3 Comments
  1. Richard Feenstra zegt

    Mooie wedstrijden tegen je gespeeld ouwe draver! Veel succes verder!

  2. Ivar Gieles zegt

    Voorbeeld voor het voetbal! Top aanvoerder! Ik heb genoten van je als scheidsrechter!

  3. Michel Feenstra zegt

    Zeker leuke potten tegen je gespeeld. Ik ga er niet weer over beginnen maar…………… 😛 Succes gozer bij Alexandria’66 weer!

Laat een antwoord achter