Schoenen aan de wilgen: Richard de Jong (FC IJsselmonde)

1

De 34-jarige Richard de Jong hangt zijn handschoenen aan de wilgen. De Jong sluit zijn carrière af met een kampioenschap bij FC IJsselmonde. Nu is het echter genoeg geweest. ”Ik ben vorige week voor de 2de keer vader geworden en wil meer tijd gaan besteden aan mijn gezin. Hierdoor ben ik niet meer in staat om 2 keer in de week te trainen. Ik vind als je je opgeef voor een teamsport je er ook alles aan doen om zoveel mogelijk te komen trainen en dat ga ik niet meer redden.”

Hoe kijk je aan tegen je laatste seizoen?

Het laatste seizoen had niet beter kunnen zijn met het behalen van het kampioenschap in de 3de klasse en dan nog is als toetje het winnen van de Corso cup.

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

Toch wel elke week 2 keer trainen op een serieus niveau.

Je hebt er een lange carrière opzitten. Aan welke tijd denk je het liefste terug?

Ik denk toch wel het kampioenschap in de 5de klasse met Maasstad Tediro. Hier hadden we echt een heel leuk team waar iedereen voor na en tijdens de wedstrijden echt vrienden van elkaar waren en voor elkaar door het vuur gingen.

Wat was persoonlijk jouw beste tijd als voetballer?

Persoonlijk denk ik dat dit 4 jaar geleden was met het behalen van de promotie naar de derde klasse. Hoewel mijn keeperstrainer zeg dat ik op dit moment nog steeds beter aan het worden ben en eigenlijk nog niet moet stoppen.

Als je mocht kiezen; Wat had je dan anders willen doen tijdens je voetbalcarrière?

Eigenlijk niets. Ik heb er wel alles uitgehaald wat er inzat. Ik ben nooit echt een talent geweest maar heb  door hard werken heb ik het maximale er uit weten te halen.

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Ik ga nu eerst lekker een seizoen in een nieuw vriendenteam spelen. En daarna kijken we wel wat er op mijn pad komt.

Leukste tegenstander?

Abbenbroek

Lastigste tegenstander?

HOV/DJSCR

Beste medespeler?

Karim Mossaoui

Beste tegenspeler?

Rachid el Khalifi

Mooiste complex?

FC IJsselmonde

Beste coach?

Rinus Schrijver

Favoriete elf Richard de Jong:

1 reactie
  1. Adri Dirks zegt

    Leuk verhaal je was er altijd voor de club mooie jaren met je meegemaakt Richard de Jong top

Laat een antwoord achter