Schoenen aan de wilgen: Nick van den Ochtend (DBGC)

1

Nick van den Ochtend is ‘slechts’s 26 jaar maar heeft toch al besloten om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De centrale verdediger van DBGC kan het na diverse blessures niet meer opbrengen om nog verder te gaan. ”Begin 2019 heb ik een kruisband blessure opgelopen aan mijn rechterknie. Nadat mijn linkerknie al eerder kapot was zie ik het niet zitten om te opereren en revalideren. Dus heb ik besloten te stoppen met voetballen.”

Hoe kijk je aan tegen je laatste seizoen?

Ik denk dat we als team een prima seizoen hebben gedraaid, persoonlijk na de winterstop door een blessure aan mijn knie niet meer aan volledige wedstrijden toegekomen. Maar verder nog leuke wedstrijden gespeeld voor de winter. Hadden er wel meer uit kunnen halen als DBGC.

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

De vriendschap en band binnen de selectie van DBGC. Het is eigenlijk een soort familie. Daarnaast de wedstrijden die toch iedere week wel ergens om gaan.

Je hebt er niet een echt lange carrière opzitten maar aan welke tijd denk je het liefst terug?

Mijn debuut onder John Kleijn was een mooie tijd, daarin heb ik een aantal mooie wedstrijden mogen spelen. Waaronder de wedstrijd tegen NSVV voor promotie naar de 2e Ook onder Richard Elzinga in mogen vallen tijdens de promotiewedstrijd naar de 1ste klasse tegen Nieuw-Lekkerland. Dat was erg leuk.

Wat was persoonlijk jouw beste tijd als voetballer?

De afgelopen 2 jaar heb ik het meest gespeeld en het meest stabiel waar ik ook nog iets heb kunnen toevoegen aan het elftal. Ik denk dat dat mijn beste tijd is geweest.

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Ik ga met DBGC in gesprek om te zien of ik komende seizoenen wellicht iets kan toevoegen aan de vereniging en/of selectie.

Leukste tegenstander?

Den Bommel

Lastigste tegenstander?

RVVH

Beste medespeler?

Tim Mackloet

Beste tegenspeler?

Jasper Huisman

Mooiste complex?

Nieuw-Lekkerland

Beste coach?

John Kleijn, hij heeft mij bij de selectie gehaald en mij het meeste geleerd.

Beste elftal Nick van den Ochtend:

Foto: Kevin Kardux hobby fotografie

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Marcel Nobel zegt

    Max Overdijk jij hangt je schoenen elke zaterdag aan het witbier

Laat een antwoord achter