Schoenen aan de wilgen: Michel van ‘t Hof (FC IJsselmonde)

4

Michel van ‘t Hof stopt er na dit seizoen mee. De spits heeft het na de fusie met Lombardijen minder naar zijn zin en besloot daarom op 29-jarige leeftijd het voor gezien te houden. ”Nog meer jongens liepen met hetzelfde idee om te stoppen of naar een vriendenelftal te gaan en dit is ook gebeurd. Achteraf helemaal een goede keuze omdat ook beide trainers en nog meer spelers weggegaan zijn. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer met de gestopte en vertrokken spelers van het vroegere Lombardijen in een elftal ga spelen maar dit zal de toekomst uitwijzen.”

Hoe kijk je aan tegen je laatste seizoen?

Het was een wisselvallig seizoen. We hadden zeker de kwaliteit in de selectie om bij de top 3 te eindigen maar helaas zijn we te vaak door de ondergrens gegaan. Erg jammer want had graag nog wat extra wedstrijden meegepakt.

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

Ik ga het meest de wedstrijden missen maar ook het trainen vond ik altijd lekker, even na het werk lekker trainen met je vrienden.

Je hebt er een lange carrière opzitten. Aan welke tijd denk je het liefste terug?

Het liefst denk ik terug aan mijn tijd bij Lombardijen, waar we echt wat neergezet hebben met niet allemaal de beste voetballers maar wel allemaal met de juiste mentaliteit.

Hier gingen we echt voor elkaar door het vuur.

Wat was persoonlijk jouw beste tijd als voetballer?

Ik denk mijn tijd in de jeugd bij Spartaan’20. Ik heb hier alle selectie elftallen doorlopen en heel veel mooie wedstrijden mogen spelen tegen jongens waar we nu op TV naar kijken.

Als je mocht kiezen; Wat had je dan anders willen doen tijdens je voetbalcarrière?

Ik denk niet dat ik iets anders had moeten doen. Ik had wellicht wat hoger kunnen voetballen als ik beter mijn best had gedaan maar ik heb nu veel vrienden overgehouden aan mijn voetbalcarrière en dat is me veel meer waard.

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Voorlopig nog niks, ik ga nu genieten van mijn gezin op de zaterdag.

Leukste tegenstander?

Met Lombardijen hebben we leuke wedstrijden tegen Zuidland gespeeld, vooral die ene keer dat zij kampioen konden worden tegen ons en we daar even het feestje verstoorde. Hierna maakten wij zelf een feestje in hun kantine met hun supporters en vertrokken om 22 uur richting Rotterdam.

Lastigste tegenstander?

Feyenoord B1. Dit was de lichting van Wijnaldum, Fer en Mulder.

Beste medespeler?

Oei dat is een lastige. Ik kan niet een speler noemen. Bij Lombardijen heb ik met allemaal kanjers gevoetbald en in de jeugd bij Spartaan’20 ook.

Beste tegenspeler?

Ook een lastige, van heel veel weet ik de naam niet eens haha.

Ik zal maar Daley Blind zeggen dan. Daar speelden wij ook voor de beker tegen met Spartaan’20 toen hij bij 020 speelde.

Mooiste complex?

Ik zeg het complex van Lombardijen. Dat was niet het mooiste qua schoonheid maar het had gewoon iets magisch. Er kwam zelfs een tegenstander aangekleed aan omdat ze niet wilden douchen bij ons.

Nou die hebben we natuurlijk wel even afgedroogd tijdens de wedstrijd.

Beste coach?

Ik moet Mark van Zanten zeggen anders wordt hij boos op me. Maar Danny Mulder heb ik ook hoog zitten als coach.

Favoriete elf Michel van ‘t Hof:

Wissels: Omdat ik geen plek meer heb Harold van der Ent, Vincent Damink, Jim van Duuren en Maurice van zanten (die laatste 3 vinden het niet erg om wissel te zitten want dat zaten ze altijd haha)

 

Overig Nieuws
4 Comments
 1. Danny Mulder zegt

  Geweldig mee samengewerkt ! Topgast

 2. Ed van der Mooren zegt

  Mooi stuk vriend. Jammer maar begrijpelijk dat je gestopt bent. Trots dat jij deel hebt uitgemaakt van een mooie groep bij SV Lombardijen.

 3. Alexander Van Der Voort zegt

  Lekker
  Pensionada, ik heb van je genoten spitsie!

 4. Iris Kooijmans zegt

  Leuk stuk om te lezen! En nu maar lekker van je gezin gaan genieten Michel!
  En dat stuk over de kantine van SV Lombardijen zullen het er veel mee eens zijn!❤⚽️

Laat een antwoord achter