Schoenen aan de wilgen: Jordi van Marion (OSV Oud-Beijerland)

3

Jordi van Marion heeft besloten om op zijn 33ste te stoppen met voetballen in een standaardelftal. Van Marion kwam onder andere uit voor Piershil, Pernis en Oud-Beijerland. Met de laatste ploeg wist hij net niet te promoveren in zijn laatste seizoen. De verloren wedstrijd tegen Rozenburg werd dus zijn laatste. ”De combinatie 1ste elftalvoetbal en werk/prive werd op het laatst gewoon heel lastig. Ik moet voor mijn werk geregeld naar het buitenland en als je wilt spelen moet je er simpelweg gewoon zijn. Daarnaast ben ik pasgeleden voor de 2de keer vader geworden en dan is het vanzelfsprekend dat tijd voor je gezin ook heel belangrijk is.”

Hoe kijk je aan tegen je laatste seizoen?

Ik heb nog aardig minuten kunnen maken en als team hebben we een mooie prestatie neer kunnen zetten. Ik had vooraf al besloten dat dit mijn laatste seizoen zou gaan worden en mede door mijn situatie aangegeven dat ik er zou staan waar nodig zou zijn. Dat is volgens mij goed gelukt met nacompetitie naar de 2de klasse (net niet gered 1-1 Rozenburg halve finale) als resultaat.

Wat ga je het meeste missen aan het spelen van selectievoetbal?

Net zoals bijna iedereen: saamhorigheid en de kleedkamer natuurlijk.

Je hebt er een lange carrière opzitten. Aan welke tijd denk je het liefste terug?

Ik heb bij alle clubs mooie dingen meegemaakt door de jaren heen dus lastige vraag. Een van de mooiere tijden is wel de 2 jaar bij Pernis geweest denk ik. Maar ook OSV, Strijen en Piershil waren top.

Wat was persoonlijk jouw beste tijd als voetballer?

Ik denk VV Piershil 2015/2016. West II: 2de Klasse D. We hadden een heel goed en compleet team maar het kwam er in de eerste helft van de competitie nog niet echt lekker uit. De 2de competitiehelft hebben we niets verloren. We startte de reeks met winst tegen SC Feyenoord, die ongeslagen de winterstop ingingen, en hebben deze reeks tot de laatste wedstrijd doorgezet. Alles “stond als een huis” zeg maar. SC Feyenoord kampioen en wij een 2de plek en nacompetitie naar de 1ste

Als je mocht kiezen; Wat had je dan anders willen doen tijdens je voetbalcarrière?

Ik had niets echt anders willen “doen” maar wel gehoopt dat een scenario anders zou verlopen. Die laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/16 kregen veel spelers “rust”, waaronder ik, om eventuele blessures en/of schorsingen te voorkomen voor aanvang nacompetitie. We verloren die laatste wedstrijd, en de training daarna scheurde ik m’n kruisband & meniscus. Revalidatie duurde bijna 2 jaar en nooit meer echt 100% fit geworden. Dat voelt nog steeds een beetje dubbel haha.

Wat ga je nu doen in het voetbalwereldje?

Ik blijf lid bij OSV Oud-Beijerland.

Leukste tegenstander?

Toen ik bij Pernis speelde en tegen Piershil en Strijen moest. Hier speelde veel vrienden van me en dat gaf de wedstrijden altijd wel wat extra’s.

Lastigste tegenstander?

VV Brielle

Mooiste complex?

Ik vind het complex van Brielle wel heel mooi.

Beste coach?

Ik heb veel trainers gehad maar de beste herinneringen aan Hans de Rover, Adri van Tiggelen en Richard Verhoeven.

Favoriete elf van Jordi van Marion:

Foto: Frank Dijkman

3 Comments
  1. Pascal Mosselaar zegt

    Succes met je verdere carrière Jordi van Marion. Ik heb altijd van je genoten

  2. Gonnie Weijers-Boelhouwer zegt

    Succes verder Jordi. Geniet van je gezin. Succes met je werk! Leuk stukje!

  3. Marco Roos zegt

    Succes verder jordi. en idd pernis was een mooie tijd

Laat een antwoord achter