Scheveningen te sterk voor Smitshoek

0

Na het knappe resultaat van afgelopen maandag tegen ADO Den Haag (een kleine 0-2 nederlaag) stond er zaterdag voor Scheveningen een oefenwedstrijd op het programma in en tegen Smitshoek, de nieuwe club van Leroy Resodihardjo, dat uitkomt in de zaterdag hoofdklasse. De kustbewoners wonnen het nuttige duel met 0-4.

Scheveningen, nog met de van Cambuur Leeuwarden gekomen Hagenaar Robert van Koesveld in de gelederen, die vanaf maandag een stage gaat afwerken bij de Bulgaarse eredivisieclub Cherno More Varna, ondervond in de eerste helft de nodige weerstand van de thuisclub, omdat de gastheren toen nog behoorlijk fit waren en er fanatiek tegenaan gingen. Toch nam de ploeg van trainer John Blok na zevenendertig minuten een 0-1 voorsprong. Rowendley Martijn speelde een tegenstander uit om vervolgens met een mooi schot in de verre hoek te scoren.

Strafschop

Ook in het begin van de tweede helft ging Smitshoek nog voortvarend te werk en dat resulteerde in een schot op de paal en diverse kansen. Binnen vijf minuten werd Nigel Ogidi Nwankwo binnen de beruchte lijnen gevloerd en kreeg Scheveningen een strafschop toegewezen. Die werd echter gemist door Rowdy Van der Putten (foto).

Omschakeling

Na ongeveer een kwartier nam Scheveningen echter definitief het heft in handen en dat resulteerde in een 0-2 voorsprong. Via een razendsnelle omschakeling kwam de bal bij Rowdy van der Putten terecht en die tekende de 0-2 aan. Een kwartier voor tijd dook de doelman van Smitshoek onder een voorzet van Vincent van Dorp door, waarop Youri de Winter gemakkelijk de 0-3 op het scorebord kon zetten. En daarmee was de koek nog niet op, want tien minuten voor tijd belandde een vrije trap van Ogidi Nwankwo op de lat, maar Van der Putten was er als de kippen bij om de terugkaatsende bal met het hoofd alsnog tot doelpunt te promoveren en dat betekende de 0-4 eindstand.

Laat een antwoord achter