KNVB gaat bijscholing en trainerlicenties verzwaren

11

Vanaf 1 juli 2019 zijn er wijzigingen doorgevoerd rond de trainerslicentie. Vanaf heden is de licentie drie jaar geldig en is het minimaal aantal te behalen licentiepunten voor verlenging vastgesteld op vijftien. Daarmee volgt de KNVB de bestaande richtlijnen van de UEFA.

De eerdere termijn van vijf jaar en het vereiste puntenaantal van twaalf punten komt daarmee te vervallen. Een reeds verstrekte trainerslicentie, met een geldigheid van vijf jaar, blijft uiteraard geldig tot de gegeven einddatum. Om aflopende licenties te kunnen verlengen dienen minimaal vijftien licentiepunten te worden overlegd. Uitzondering hierop zijn de trainerslicenties die vóór 1 januari 2020 aflopen. Als overgangsfase naar de nieuwe puntenregeling, kunnen deze licenties nog worden verlengd op basis van twaalf licentiepunten.

Naast de duur zijn uiteraard ook de kosten voor het aanvragen of verlengen van een trainerslicentie aangepast naar € 45,-. Het voornaamste doel van het trainerslicentiesysteem is dat trainers zich na het behalen van een trainersdiploma, blijven ontwikkelen in het trainersvak. In het continu veranderende voetballandschap nemen de kwaliteitseisen toe.

Digitale service

Vanaf 1 september lanceert de KNVB een nieuwe online trainersapplicatie. Via een persoonlijk KNVB-account beschikken trainers over een digitale pas en kunnen zij zich inschrijven voor bijscholingen. Tevens worden op die plaats de behaalde diploma’s en licentiepunten geregistreerd. De online omgeving draagt bij aan het gebruiksgemak. Het verzamelen en scannen van papieren certificaten is hiermee in de toekomst voorbij.

Richtlijnen UEFA

Met de wijzigingen volgt de KNVB de richtlijnen van de UEFA rond de trainerslicentie. De eerdere richtlijn die de KNVB hanteerde werd met dispensatie aangehouden. Nu die dispensatie is verlopen, heeft de KNVB de regelgeving van de UEFA gehanteerd. Hiermee blijven de trainerslicenties van Nederlandse trainers ook geldig in andere Europese landen.

Een trainer-coach die zijn trainerslicentie wenst te verlengen of aan wil vragen kan op dit moment nog gebruik maken van het aanmeldformulier. In de toekomst zal verlengen mogelijk worden via de nieuwe online trainersapplicatie. Voor vragen kan contact opgenomen worden met KNVB Contact.

Overig Nieuws
11 Comments
 1. Ricardo Veldhoen zegt

  Amin El Bouazaoui

 2. Michael van der Velde zegt

  Davey van Velzen

 3. Izak Lavooij zegt

  Anne Vooijla dat wordt blokken!

 4. Mitchell Den Ridder zegt

  Esad Besic

 5. Marvin Janssen zegt

  Tuurlijk joh nog meer betalen

 6. Rene Rapmund zegt

  Stelletje corrupte laaielichters ….. tijd dat de clubs eens in opstand komen, maar ook daar zitten bij sommigen helaas foute bestuursleden tussen ….

 7. John Den Dunnen zegt

  Geld klopperij

 8. Peter van Rijswijk zegt

  Uitnemers….gelukkig ben ik met pensioen…

 9. Simon van den Oever zegt

  Hebben ze nog geen geld genoeg uitbaters.

 10. Ben Smit zegt

  Werd tijd, trainer zijn cq worden is niet zomaar iets. Laat iedere voetballer of ex voetballer een trainer noemen waar ze wat van geleerd hebben of die tactisch sterk was ?

 11. Hans Weggemans zegt

  Peter Burggraaff, moeten we toch maar naar Zwolle volgend jaar…

Laat een antwoord achter