Hoogleraren: Sporten op kunstgras wel degelijk gezondheidsrisico voor kinderen

4

Er wordt al jaren gesteggeld of het sporten op kunstgras veilig is. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zette het sein op groen. Sporten zou niet gevaarlijk zijn. Vier hoogleraren hebben na een onderzoek in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde geconcludeerd dat deze conclusie voorbarig is. Dit meldt de Volkskrant.

Zij vinden zelfs dat kinderen zo goed mogelijk te beschermen tijdens en na het spelen op kunstgras met rubberkorrels. Het contact met de rubberkorrels dient zoveel mogelijk vermeden te worden. Ook wordt er aangeraden om direct te gaan douchen na afloop van het sporten en de kleding direct te wassen.

Volgens de de vier hoogleraren, afkomstig uit verschillende disciplines, bevatten de rapporten van beide instituten wetenschappelijke onnauwkeurigheden en tekortkomingen en ligt de beslissing of sporten onder deze omstandigheden acceptabel is in eerste instantie bij de ouders.

Overig Nieuws
4 Comments
 1. Robin Jordense zegt

  Joh.

 2. Flip van der Horst zegt

  Dacht dat adders alleen onder het gras zaten, maar bij kunstgras ligt het er bovenop, en dat moet je niet met een korreltje zout nemen. Is er trouwens nog iets zonder risico’s. Hoef je geen hooggeleerde voor te zijn

 3. Sjoerd Slob zegt

  Thom Versluis, afschaffen!

 4. John van der Voort zegt

  Bij echt gras kunstmest en onkruidbestrijdingsmiddelen is dat wel goed voor je gezondheid?

Laat een antwoord achter