Erwin Bravenboer: ‘Dit was het juiste moment om naar CION te gaan’

0

Misschien wel de meest besproken club van de laatste maanden is CION. Deltasport en CION verloren hun clubgebouw door een brand. De laatste weken hebben diverse vrijwilligers keihard gewerkt om er komend seizoen weer te staan. Er is in korte tijd een kantine uit de grond gestampt met apres-skihut stijl. Niet alleen buiten het veld is er keihard gewerkt om CION er komend seizoen weer goed op te laten staan maar er is duidelijk ook veel tijd gestoken om er in het nieuwe seizoen op het veld te staan.

Er kwamen diverse spelers naar Vlaardingen die voor nieuwe successen moeten gaan zorgen. Een daarvan is Erwin Bravenboer. Na negen jaar in de top van het amateurvoetbal actief te zijn geweest bij Smitshoek koos de middenvelder ervoor om zijn kunsten in de derde klasse te gaan vertonen. Voor velen een onlogische keuze maar niet voor Bravenboer zelf. ”Precies op het moment dat ik na 9 jaar Smitshoek zeker wist dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging werd het bekend dat Jan Struijs assistent-trainer ging worden bij CION. Met Bryan, de zoon van Jan, hebben Thijs Oomsen en ik altijd contact gehouden, dus op die manier is dat balletje gaan rollen. We zijn toen in gesprek gegaan met Sebas Verburgh en Najim Nasri. Ondanks dat er best wel wat andere opties waren voelde dit al gelijk wel goed. Op hoog niveau voetballen is altijd super geweest, maar ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar de authenticiteit van waarom we allemaal ooit begonnen zijn; plezier. Verder sta ik op het punt om voor het eerst vader te worden. Als je hoofdklasse speelt komen daar toch meer verplichtingen bij kijken.”

Bij CION zal er komend seizoen dus veel veranderen. Een nieuwe kantine, nieuwe kleedkamers en een bijna hele nieuwe selectie. Bravenboer maakte onlangs kennis met de spelers. ”Het belangrijkste zal zijn om eerst er voor te zorgen dat we een team worden. Er komen best wel wat nieuwe jongens bij, dus ik kan me voorstellen dat zoiets wel wat doet met een groep. We hebben al een kennismakingsavond gehad en dat klikte gelijk al wel goed, dus dat is positief. Van daaruit kunnen we hopelijk dat gaan vertalen naar het veld en goed voetbal gaan spelen.”

Verwachtingen

De verwachtingen zijn komend seizoen hoog. CION werd ingedeeld in de derde klasse D. Met veel nieuwkomers hoopt CION hoge ogen te gaan gooien. ”Ik denk dat het voor de 3de klasse echt een sterke indeling is. Met voor mij een aantal bekende clubs, maar zeker ook een aantal nieuwe. Dat lijkt me alleen maar leuk om weer eens op andere plekken te komen. Verder komen we ook wat oud teamgenoten tegen, dus dat is altijd wel leuk!

Met zijn 29 jaar heeft Bravenboer nog wat jaren voor zich als voetballer. De gang naar de derde klasse maken de meeste spelers pas op latere leeftijd. Hoe ziet Bravenboer de komende jaren voor zich? Dat was voor mij wel de moeilijkste keuze om te maken inderdaad. Ik zet echter al bijna mijn hele leven alles opzij voor m’n sport en dat begon me steeds meer tegen te staan. Dat je dan op een competitievrij weekend met -6 en sneeuw op het veld twee keer een uur een oefenwedstrijd moest spelen tegen een team die daar ook helemaal geen zin in had. Ik heb echt top tijden gehad in de hogere regionen van het amateurvoetbal, maar ik denk juist dat dit het goede moment is voor deze stap. De tijd zal het leren.”

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter