ZBVH wint terecht bij WFB

0

Op zaterdag 1 juni speelde WFB de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis tegen ZBVH. Bij winst zou er een volgende thuiswedstrijd gespeeld worden tegen Pernis of DVV die hun wedstrijd in Pernis afwerkten. De stemming bij WFB was positief omdat er vorige week tegen Rockanje een prima partij op de mat werd gelegd en alleen de beloning was uitgebleven door het niet benutten van heel veel kansen.

De wedstrijd werd om een minuut over half 3 op gang gefloten door scheidsrechter Michael Lindhout, die geassisteerd werd door Mark Janssen en Yodi Monteny, onder schitterende omstandig heden, zoals een heerlijk zonnetje, een perfecte temperatuur en een prima veld.

ZBVH schoot uit de startblokken en Eduard van Dam moest in de 1e minuut al redding brengen op een schot van een aanvaller van ZBVH. Uit deze situatie volgden er een paar corners die heel gevaarlijk waren. Nadat Eduard van Dam een bal loste werd de bal vervolgens vanaf 2 meter tegen zijn rug aangeschoten. Even later wist Eduard van Dam met een prima redding een doelpunt voor ZBVH te voorkomen en kwamen er weer 2 corners voor ZBVH. WFB was klaarblijkelijk niet wakker en het had heel veel geluk dat ZBVH niet al direct bij het begin van de wedstrijd op voorsprong kwam. Na 9 minuten spelen ontstond de eerste kans voor WFB toen Simon Bremer een schietkans kreeg. Zijn schot werd echter geblokt. Na een korte corner volgde er een schot van Rowan Breen, maar dat schot werd ook door een verdediger gekeerd. Na een goede kaats van Geert Tanis op Rowan Breen kon de bal door ZBVH worden verdedigd. Na slordig balverlies in de verdediging van ZBVH rukte Rowan Breen kansrijk op richting het doel van ZBVH. Helaas werd deze situatie slordig uitgespeeld. Na een fout in de verdediging van WFB werd ZBVH gevaarlijk en kon WFB de bal ternauwernood wegwerken. Eduard van Dam greep heel goed in toen een aanvaller van ZBVH alleen voor zijn neus verscheen. In de rebound werd de bal door een verdediger van WFB van de lijn gehaald. WFB werd in deze fase overlopen door de lopende middenvelders van ZBVH. Na een toveractie van Rowan Breen op de achterlijn werd zijn schot gekeerd door de benen van de keeper van ZBVH. Na een goede voorzet van Brian Westhoeve waren er geen aanvallers van WFB paraat om gevaar te stichten. Na wederom mistasten in de verdediging van WFB wist een aanvaller van ZBVH de zoveelste kans wel binnen te schieten en hij bracht hiermee de verdiende 0 – 1 op het scorebord. Na een goede combinatie tussen Sjors de Bakker en Simon Bremer kwam de laatstgenoemde net niet goed uit met zijn passen om de bal binnen te schieten. Na een prima voorzet van Joeri Melissant was het toch Simon Bremer die de bal prachtig vallend binnen kopte en zo de 1 – 1 maakte. Na een goede aanval van ZBVH stonden er 2 aanvallers klaar om de trekker over te halen en konden de WFB verdedigers de bal toch nog met kunst en vliegwerk wegwerken. Een voorzet van Joeri Melissant kwam iets te scherp voor de goal, waardoor de keeper kon pakken. Scheidsrechter Lindhout gaf ZBVH na een duel tussen een aanvaller van ZBVH en Martijn van Wijk geen penalty waar ZBVH om smeekte, maar deze situatie leverde wel een corner op voor ZBVH. Een kans uit deze corner werd naast gekopt. Na een prima pass van Simon Bremer zette Joeri Melissant weer voor het doel. De keeper pakte de bal net voor de voeten van de ingelopen Sjors de Bakker. In de gevaarlijke tegenaanval kreeg ZBVH een corner te nemen en dit leverde een grote kans op bij de 2e paal, die werd gemist.

De rust werd bereikt met een 1 – 1 tussenstand. WFB mocht hiermee de handen dichtknijpen, want als ZBVH de kansen had benut had het net zo goed 1 – 3 voor de gasten kunnen staan. WFB speelde in het begin van de 2ehelft aanzienlijk beter dan in de 1e helft. Het was langdurig in balbezit en een gevaarlijke voorzet van Joeri Melissant werd niet op waarde geschat door de aanvallers van WFB. Een schotpoging van Joey van Assen was niet krachtig genoeg om de keeper van ZBVH te verrassen. Een schot van Geert Tanis verdween via de handen van de keeper van ZBVH tegen de paal. Nadat een bal in de tegenaanval door stuitte wist Eduard van Dam de bal ternauwernood te keren en kon de verdediging van WFB de bal alsnog wegwerken. De volgende grote kans was een schot van een ZBVH-aanvaller wat ten koste van een corner miraculeus over het doel van WFB ging. De corner werd wederom met alle moeite weggewerkt door de verdediging van WFB. ZBVH kwam na 56 minuten spelen na een schot van 20 meter waar niet op werd gereageerd op een 1 – 2 voorsprong. WFB kreeg een grote kans toen Gijsbert van Estrik in scoringspositie kwam nadat hij werd aangespeeld door Simon Bremer. Hij besloot de bal niet direct te schieten, maar te kappen en hij schoot de bal daarna tegen de benen van de keeper van ZBVH. Na een goede uittrap van Eduard van Dam speelde Rowan Breen de verdediging van ZBVH uit, maar de voortzetting was wederom heel slordig. Na een vrije trap voor ZBVH werd de bal bij de 2e paal in het zijnet geschoten. WFB had geluk dat de bal via de paal in de handen van Eduard van Dam kwam. WFB kreeg nog wat halve kansjes en het was Eduard van Dam die met een aantal prima acties wist te voorkomen dat de wedstrijd definitief werd beslist. Tekenend voor het spel van WFB was de laatste minuut. Rowan Breen mocht een vrije trap nemen die gevaar had kunnen opleveren als deze in de pot was gegeven naar de klaarstaande aanvallers van WFB. De bal werd echter rechtstreeks laag in de voeten van een verdediger van ZBVH gespeeld.

ZBVH behaalde hierdoor onder de leiding van het uitstekende arbitrale trio een terechte overwinning. Ze voetbalden beter, kregen veruit de betere kansen en scoorden een keer meer dan WFB.

Helaas kreeg de prima wedstrijd van vorige week tegen Rockanje geen vervolg. Geen enkele speler van WFB haalde zijn gebruikelijke niveau en hierdoor zal WFB volgend seizoen wederom in de 4e klasse moeten uitkomen.

WFB: Eduard van Dam, Erik Tanis, Martijn van Wijk, Joeri Melissant (Matthijs Blonk), Kevin Groenendijk, Gijsbert van Estrik, Geert Tanis, Brian Westhoeve (Joey van Assen), Simon Bremer, Sjors de Bakker, Rowan Breen

Laat een antwoord achter