ZBVH na verlenging langs DVV’09

2

ZBVH heeft zich zaterdag ten koste van DVV’09 geplaatst voor de finale van de nacompetitie. In Dirksland was het team van Robin Borremans en Timo Rollof na 120 intensieve minuten de sterkste.

De harde wind die diagonaal over het veld stond, zorgde voor een rommelige eerste helft. DVV’09 dat in eerste instantie probeerde te voetballen, werd telkens snel door ZBVH vastgezet. Na achttien minuten viel de 0-1. Een handsbal na een schot op de rand van de zestien werd bestraft met een penalty. Dejan Bislimi miste in eerste instantie, maar was op tijd om de rebound binnen te schieten. ZBVH probeerde hierna met de wind in de rug door te drukken, maar kon niet meer tot grote kansen komen. In een snelle tegenaanval kreeg DVV’09 de uitgelezen kans op de gelijkmaker via een penalty na wederom een handsbal. Deze penalty werd echter door Jordi Verkerk uit de hoek getikt. Ferdinand Cats was goed meegelopen om de rebound te verwerken.

In de tweede helft was het DVV’09 dat met de wind in de rug het beste van het spel had. ZBVH had moeite om van het eigen doel af te komen en beperkte zich veelal tot gegroepeerd verdedigen. In eerste instantie werkte dit aardig. Toch drong DVV’09 steeds meer aan. Tien minuten voor het eindsignaal raakte het na een kiezelhard afstandsschot zelfs de lat. In de 83e minuut viel ook de gelijkmaker. Een vrije trap van 20 meter werd in de verre hoek binnengeschoten. Met deze 1-1 stand werden de 90 minuten vol gemaakt.

In de verlenging werd ZBVH steeds sterker. Na 98 minuten ontving Twan Breure de bal op tien meter van het doel, speelde zich knap vrij en kon uithalen. Zijn schot werd half geblokt en leek over te waaien, maar daalde net op tijd en viel binnen. In een slotoffensief kon DVV’09 nog een aantal keer gevaarlijk worden, maar ZBVH wist de 1-2 voorsprong knap vast te houden. Hiermee bereikt het de finale van de nacompetitie, waarin het aanstaande zaterdag aan zal treden tegen SC Botlek.

2 Comments
  1. Norbert Buijel zegt

    Henky Belanda

  2. Dion Berkhout zegt

    René Smit

Laat een antwoord achter