Wijnaldum trots na verkrijgen eigen Cruyff Court in Rotterdam-Schiemond

9

Op initiatief van jeugdvriend Tim Looije is vandaag Cruyff Court Schiemond hernoemd naar Cruyff Court Wijnaldum. De officiële opening vond plaats in het bijzijn van Georginio en zijn kinderen, vrouw, broer, neven, nichtjes en ruim 250 buurtbewoners. Ook waren de lokale basisschool OBS De Boog en zijn eigen voormalige Nicolaasschool aanwezig bij de opening.

“Ik ben trots dat het pleintje naar mij hernoemd is, op initiatief van mijn vriend die vandaag helaas ziek is. Het is een cliché, maar op straat krijg je bepaalde levenslessen mee die je in je carrière kan gebruiken. Onbewust ontwikkel je voetbaltechnische vaardigheden in een kleine ruimte,” aldus Wijnaldum. Aan Willem van Hanegem, die 7 jaar terug een column over Wijnaldum schreef waarin hij schrok dat Wijnaldum met zijn ziel onder zijn arm op het veld stond, werd gevraagd of hij trots is op de ontwikkeling van Wijnaldum. “Ik zag dat Gini heel veel kwaliteit had, maar het kwam er niet altijd uit. Daar waar Gini nu staat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken!” Gini raakte ontroerd na een ode die Spoken Word artiest YMP speciaal aan hem voordroeg. Eén van de vele oneliners die Gini raakte was de afkorting van zijn naam GINI; Genie, ICON, Nederig, en Ijskoud, voor de goal tegen Barcelona!

De officiële handeling werd verricht doordat Wijnaldum een goal moest maken in een potje FIFA tegen Wethouder Sven de Langen. De Wethouder zou met Feyenoord spelen en Wijnaldum met zijn eigen ploeg Liverpool. De controllers waren echter omgedraaid en daardoor scoorde Gini met Feyenoord tegen zijn huidige ploeg en was daarmee het Cruyff Court officieel omgedoopt in Cruyff Court Georginio Wijnaldum. Alvorens ze aan de slag mochten met FIFA moesten ze eerst even zweten door het ouderwetse voetbalspel ‘Muurtje’, maar dan op een revolutionaire digitale muur van Sports Innovations Partner.

Door middel van deze openingshandeling wil de Gemeente samen met haar uitvoerende partijen Cruyff Foundation, Sportbedrijf Rotterdam, Panna Knock Out en de lokale welzijnsorganisaties een koppeling maken van het gamen naar het sporten. Zo zijn er verschillende initiatieven met de Pro Cups van Urban Culture Lab. Ook wil USportFor een aantal voetbalpleintjes voorzien van interactieve camera’s waardoor het voor kinderen een nog toffere beleving wordt om buiten te sporten.

Na de openingshandelingen mochten de kinderen het opnemen in de Panna Knock Out kooi tegen Rotterdammer en tweevoudig wereldkampioen panna Jeand Doest, beter bekend als ‘Easy Man’, en konden diverse innovatieve voetbalonderdelen getest worden. De mooie dag werd afgesloten met de eerste editie van de Wijnaldum Cup!

De heropening van het Cruyff Court Georginio Wijnaldum is mede mogelijk gemaakt door de Cruyff Foundation, Gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, Thuis Op Straat, Panna Knock Out, De Betrokken Spartaan, MSV Delfshaven, WMO Radar en productiehuis FLOW.

9 Comments
 1. Bep de Jager zegt

  Gefeliciteerd

 2. Kevin Evora zegt

  Kiesha Monteiro

 3. Harry Vermeulen zegt

  Congratulations

 4. Linda van den Akker-Butter zegt

  Gefeliciteerd,fantastisch

 5. Bertien Willemsen-Grandia zegt

  Mooi zeg

 6. Anita Huisman zegt

  Gefeliciteerd!

 7. Hajar Amezian zegt

  Kaatje Ben

 8. Gerda Lems zegt

  Wat leuk

 9. Nilson Evora zegt

  Gefeliciteerd

Laat een antwoord achter