VVGZ degradeert na nederlaag bij NSVV

0

De Vogels moeten na de 2-1 nederlaag bij NSVV een stapje terug doen. Na ruim 20 jaar moeten de Vogels afstand doen van het 1e-klasserschap en dat is even slikken voor VVGZ.

In een zeer matige wedstrijd kwam VVGZ in de eerste helft op achterstand maar in de 2e helft domineerden de Vogels. Onder meer door impulsen van de weer goede invallende Jaap Swank viel 10 minuten voor tijd de gelijkmaker toen Breukhoven scoorde en de Vogels langszij bracht. NSVV wankelde maar de thuisclub wist de verlenging te halen. En waar iedereen dacht dat de fitter ogende Vogels de definitieve tik zouden uitdelen was een verkeerde terugspeelbal van Deetman de oorzaak van de 2-1 en dat kwamen de Vogels niet meer te boven.

Daarna vergaten de Vogels te voetballen. Er volgden alleen nog lange ballen die vrijwel steeds een prooi waren voor de NSVV-defensie. Breukhoven schoot net naast en Tucci kreeg nog een goede kans maar zijn inzet ging net voorlangs en zo bleef het 2-1 en komen de Vogels volgend seizoen uit in de 2e klasse.

Na alle teleurstelling moet ook de realiteit onder ogen worden gezien. Al een aantal jaren hebben de Vogels zich steeds ternauwernood gered. Dit jaar was vooral de aanvallende onmacht er een belangrijke oorzaak van dat het dit jaar niet lukte, ondanks de 34 punten in de reguliere competitie. En voor een club die als één van de zeldzame 1e- klassers niet betaalt, moeten we trots zijn dat we ons zo lang hebben gehandhaafd tussen al dat financiële geweld, dat ook al de standaard is in de 2e, maar vaak ook al in de 3e klasse. VVGZ moet de rug rechten en proberen het verloren terrein terug te winnen.

Laat een antwoord achter