Sterk HBSS langs Vredenburch

0

HBSS heeft door een degelijke overwinning op Vredenburch de finale van de nacompetitie degradatie-promotie 3e klasse bereikt. De brigade van Toon Wolters won de wedstrijd waarbij de harde wind een negatieve rol speelde met 2-0.

Na 10 minuten bereikte Danny Fellinger met een snelle uitworpJunior Albertus. Deze stoomde aan de linkerkant de vrije ruimte in en rondde effectvol met zijn rechterbeen laag in de verre hoek af (1-0). HBSS liet Vredenburch in het vervolg van de eerste helft rustig opbouwen en ving de Rijswijkers rond de middellijn op. De bezoekers wisten echter op eentje drie minuten voor rust na geen kans te creëren. De tegentreffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel.

In de tweede helft ging Vredenburch wat meer de lange bal hanteren. Wat met de harde wind niet in hun voordeel uitpakte. De eerste 25 minuten waren de beste kansen voor de Schiedammers. Eerst wist de keeper van Vredenburch een vrije trap van Naigy Klepke uit de rechterbenedenhoek te tikken. Kort daarna werd een direct indraaiende hoekschop van dezelfde Klepke door een verdediger van de doellijn gekopt. HBSS was dichtbij de 2-0 toen Levi Spencer na een mooie balaanname op zijn borst keurig afrondde maar teruggefloten werd vanwege buitenspel.

Halverwege de tweede helft moest keeper Erik Peters van HBSS voor het eerst prima handelend optreden. Kort daarna kwam dan toch de tweede treffer voor de oranjehemden na een aanval over verschillende schijven. Via rechtsback Gento Brockling en verdedigende middenvelder Okan Yabasun kwam de bal bij Naigy Klepke die Rachid Bouali wegstuurde. Bouali passeerde zijn tegenstander prima aan de binnenkant en rondde af (2-0).

Het laatste kwartier belandde eerst een corner van Vredenburch op de lat en was het voor de rest Erik Peters die bij de spaarzame kansen voor Vredenburch een prima sta in de weg was. Trainer Toon Wolters was in tegenstelling tot vorige week trots op zijn ploeg:” We hebben de wedstrijd strijdend over de streep getrokken en eigenlijk niet in de problemen gekomen. Ik heb een geweldig collectief gezien.”

HBSS speelt nu volgende week op neutraal terrein de finale tegen TOGB (za).

NACOMPETITIES

Landelijk

West II

Zuid 1

Laat een antwoord achter