Sliedrecht wint districtsbeker (Zuid 1)

0

Het pinksterweekend staat grotendeels in het teken van het KNVB Bekertoernooi voor amateurs. In vijf districten worden dit weekend de finales bij de mannen gespeeld. De strijd in West 2 werd op Hemelvaartsdag al in het voordeel van FC ‘s-Gravenzande beslecht, dat Ter Leede met 4-0 klopte. Een overzicht van de finales van dit weekend.

Strafschoppen moesten zaterdag een beslissing forceren bij de bekerstrijd in district Zuid 1. Eersteklassers vv Sliedracht (zaterdag) en rksv Heeze (zondag) maakten er namelijk een spannende finale van, die na negentig minuten voetbal en een half uur verlenging nog niet beslist was (2-2).

Op het terrein van vv Haarsteeg in Vlijmen leek Sliedrecht op rozen te zitten nadat Sjoerd van der Waal en Dennis Verhoef al na twintig minuten voor een 2-0 voorsprong zorgden. Maar door twee goals van Ivo Moerenhout realiseerde Heeze nog voor rust een razendsnelle comeback. In de tweede helft en de noodzakelijke verlenging wisten beide ploegen niet meer te scoren. Sliedrecht nam uiteindelijk de strafschoppen net even beter (4-3) en won voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker voor amateurs.

Laat een antwoord achter