Feyenoord in beroep tegen straf wedstrijd zonder Vak R, S én T

4

Feyenoord gaat in beroep tegen het vonnis van de tuchtcommissie van de KNVB op basis waarvan Feyenoord is veroordeeld tot een beker- of competitiewedstrijd zonder publiek op de vakken R, S en T waarbij de seizoenkaarthouders van deze vakken de wedstrijd ook niet mogen bezoeken.

Deze straf werd opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk door bezoekers op deze vakken bij de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. De straf omvat verder een geldboete van 15.000 euro. De straf die de tuchtcommissie nu aan Feyenoord oplegt is conform de eis die de aanklager van de KNVB had neergelegd.

Feyenoord laat deze zaak nu voorkomen bij de Commissie van Beroep. Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Wanneer de zaak door de Commissie van Beroep wordt behandeld, is nog onbekend. Daarmee is ook onduidelijk om welke wedstrijd in het nieuwe seizoen het gaat, als de straf uiteindelijk onverhoopt gehandhaafd blijft.

Overig Nieuws
4 Comments
 1. Aad van den Ing zegt

  Wat is de boete die de KNVB zich zelf oplegd voor het afsteken van vuurwerk door de door hun georganiseerde bekerfinale Willem 2- Ajax ik geloof dat er toen ook wat vuurwerk werd afgestoken!!

 2. Pierre Thijssen zegt

  Gewoon verhalen op die knuppels die dat mee in het stadion kunnen brengen
  Hoezo fouilleren ?

 3. Ingrid Godijn-Westdijk zegt

  En terecht dat ze in beroep gaan!
  Nu worden supporters gestraft die er niks mee te maken hadden.
  Sterker nog, die hebben ook in die benauwende groene rook gezeten.
  En dat was geen pretje!

 4. Martin Collens zegt

  kennelijk dient zelfs daar ingewikkeld over gedaan te worden en leid het alfabet tot dikke piemels en natte onderbroekoes lol.
  Kan het ook basic houden en ooit eens zuiver de boer op gaan en stel je in ene keer… een potje bal met klepels en de fluit zonder publiek en dan ben je er ook.

Laat een antwoord achter