‘Door Heitinga uitgenodigde fans oorzaak rellen mini-klassieker’

68
Foto: John Groeneweg

Ajax heeft voorafgaand aan de mini-klassieker een grove fout begaan. De trainer van Ajax Onder 19, John Heitinga, heeft de harde kern uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het duel tussen Ajax Onder 19 en Feyenoord Onder 19. Dat meldt Het Parool.

Heitinga nodigde met toestemming van Ajax de harde kern uit. Ook de politie was op de hoogte en dacht dat Ajax genoeg maatregelen had genomen. 50 stewards waren echter niet genoeg om de rust te bewaren. de supporters vielen de familieleden van de Feyenoord-spelers aan.

”Terugkijkend is de conclusie dat het blijkbaar toch niet gaat, zo’n overleg met de harde kern,” reageert een woordvoerder in Het Parool. De supporter naar Dirk Kuyt spuugde ‘is inmiddels geïdentificeerd’.

68 REACTIES

 1. Alles halen die neuzen uit de kast, vuurwerk bij het hotels van de tegenstanders ,spelers en ouders bedreigen om de resultaten naar 020 om te slaan
  En nog doen ze of ze er nergens van af weet.

 2. KNVB kom er maar in ……voor elke scheet in de Kuip wordt Feyenoord gestraft en Ajax wordt het hele seizoen al de hand boven het hoofd gehouden en gematst in allerlei vormen.

 3. dat is allemaal onzin, precies dat wat de kutjes dus al jaren doen die zo graag voor orde zijn en willen regelen en doen. Het gewicht dat kennelijk geen oplossing kent afschuiven op een ander.
  Je kan geen fan zijn wanneer je gaat lopen rellen want dan ben je vooral totaal gestoord. En het is nog steeds aan de zogenoemde openbare ordediensten om het tuig te wissen uit waardig volk.
  Daar zijn regelgevingen voor, een voetbalwet die kennelijk niet werkt, beeldopnames en nog veel meer. Blijkt het gewichtige karakter dan niet te werken na honderdduizend jaar aankloten dan neem je als die openbare ordedienst van lik me tokes je verantwoording en schuif je dat niet af op een doorsnee mens die dan in dit geval een wat publiekelijk bekend personage is uit het voetbal. Laf ook vieze gadverdamme. Dat zijn dan de regelaars. Kerels, dat is nodig.
  Even zo goed is het een ander die wat ‘maatjes’ mee neemt die dan gaan lopen rellen, en mot je in het al ver doorgeslagen labiele land Nederland je nog aan elkaar gaan verontschuldigen ook dat je eens ene leerde kennen waar je dan eigenlijk vanaf de buitenkant van had te weten dat het geen fris typje zou zijn.
  Wantrouwig naar die ander staan weet je wel want een proces van gewoon worden…. gaat ongemerkt
  Aan de labberkakkers en het slappe gedoe is het doordenken niet besteed en is laf ten werk gaan de weg omdat dat wat die voetbal massa heet te zijn toch altijd al met zich liet sollen door de ‘kundigen’ die van alles beloven, maar nooit wat bereiken.
  En zit je als goedwillend volk nog steeds met de rottigheid.

 4. Wat een walgelijke reacties over Heitinga. Alsof hij dit bewust zou hebben gedaan. En dat zeg ik als Feijenoord fan, maar meer nog als voetb