ZBVH ten onder tegen SCO’63

0

In een directe strijd om de derde plek op de ranglijst heeft ZBVH verloren van SCO’63 uit Spijkenisse. Vanaf het begin van de wedstrijd had ZBVH moeite om kansen te creëren op het verouderde kunstgras van de thuisploeg. Het lukte niet om gegroepeerd druk te zetten, waardoor SCO’63 eenvoudig de bal kon laten rondgaan. Dit leverde lang geen hele grote kansen op. Toch kwam SCO’63 na een half uur spelen op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant kon eenvoudig worden binnengekopt. ZBVH kon hier tot dusver geen grote kansen tegenoverstellen.

Na de rust probeerde ZBVH door wat tactische omzettingen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit leek in eerste instantie te lukken, maar het was SCO’63 dat op 2-0 kon komen. Hun spits kreeg de bal net buiten de zestien meter aangespeeld, kon zich door slim gebruik te maken van zijn lichaam van de ZBVH verdediging ontdoen en in de korte hoek afronden. Ondanks deze tegenslag bleef ZBVH opzoek naar een doelpunt. Het kreeg ook enkele mogelijkheden hiertoe, onder andere via een kopbal van Twan Breure en enkele standaardsituaties.

Vijf minuten voor het eindsignaal viel ook de aansluitingstreffer. Invaller Jelle Stubenitsky kreeg de bal op de rand van de zestien en kon deze vervolgens in de kruising schieten. Hierna drong ZBVH nog aan om een gelijkmaker te forceren. Dit leverde nog een aantal kleine kansen op voor ZBVH, maar in de tegenaanval had SCO’63 ook de kans om de wedstrijd te beslissen. Gescoord werd er echter niet meer. Door dit resultaat lijkt SCO’63 af te stevenen op nacompetitie, terwijl voor ZBVH de vierde plaats het hoogst haalbare lijkt.

Laat een antwoord achter