Wieldrecht neemt koppositie over

0

Door zelf te winnen bij Seolto (0 – 5) en het verlies van concurrent DFC tegen Kogelvangers (0 – 1) heeft Wieldrecht 2 wedstrijden voor het einde de koppositie overgenomen. Trainer Tempelaar had een nagenoeg fitte selectie, alleen Marco Vrolijk  was geblesseerd. Daardoor begonnen Jens van Vugt en Joey Versendaal op de bank.

Wieldrecht verdient een compliment door niet in te gaan op het fysieke geweld van de tegenstander en de provocaties van spelers en begeleiders van Seolto. Het bleef het eigen spel spelen en dat leidde in de beginfase al in een kopbal van Aron de Keijzer op de paal. Maar ook Seolto, dat op de counter speelde, kreeg kansjes. Yanninck van Niekerk en Rowan Pruijsers misten echter in kansrijke positie. In de 8’ min. bereikte een dieptepass van Armando Tuur de op snelheid liggende Mark van Agteren, die in de 16 meter nog 2 spelers van Seolto in de luren legde en via Kjeld den Braber doel trof, 0 – 1.
Een vrije trap van Aron de Keijzer verdween over het doel, zo ook aan de andere kant Joshua Broeders van Seolto uit een vrijs trap keeper Marnix van Vuuren niet kon verschalken. In de 23’ min. was het Daan Vegt die Terrence Kliphuis aanspeelde. Die wist met een steekbal Mark van Agteren vrij voor keeper Ruud Hendrikx te zetten en dat betekende 0 – 2.

Wieldrecht bleef oppermachtig, maar schoten van Cees Groeneveld, Ard Nagtegaal en Jeremy de Lijster troffen geen doel.
De goed leidende scheidsrechter Düzdüsen, die zich ook niet door de soms hevig protesterende Seoltonaren liet beïnvloeden, floot met deze stand voor de rust.

De tweede helft begon met een aanvallend Seolto, die probeerde de stand recht te zetten. Een kopbal van Pieter de Wit uit een corner verdween echter naast het doel van keeper van Vuuren. Daarna was het weer de beurt aan Wieldrecht, dat de wedstrijd naar zich toe trok. Na een actie van Aron de Keijzer kwam de bal bij Cees Groeneveld, die met een bekeken schuiver de stand op 0 – 3 bracht. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld.
Mark van Agteren liet nog een keer z’n hielen zien aan zijn tegenstander en bracht invaller Jens van Vugt (voor Terrence Kliphuis) in stelling, die de 0 – 4 binnentikte. Het trainersduo Tempelaar / Vogel bracht daarna Quincy Ignacio en Joey Versendaal in voor Sadik Sogut en Mark van Agteren.
Seolto probeerde de stand nog wat draaglijker te maken. Maar de achterhoede, onder leiding van de wegens studie na dit seizoen stoppende Vincent v.d. Koppel, hield stand.
Het was echter Ard Nagtegaal, die met een bekeken schuiver van buiten het strafschopgebied, doel trof, 0 – 5. Dat was tevens de eindstand.

Volgende week de topper thuis tegen Prinsenland, dat nu op 3 punten staat en derhalve ook nog aanspraak denkt te maken op de titel.
Het zou mooi zijn als Wieldrecht het in eigen huis weet af te maken. Het kan……………..

Laat een antwoord achter