Wieldrecht kampioen

0

Door met 1 – 3 te winnen bij stadsgenoot Dubbeldam behaalde Wieldrecht voor het eerst in 29 jaar de titel. Het bleef concurrent DFC, dat in punten gelijk eindigde, door een beter doelsaldo voor.

Trainer Tempelaar had dit keer een basisplaats voor Joey Versendaal, waardoor Ard Nagtegaal op de bank bleef.  De wedstrijd startte wat later vanwege een indrukwekkende minuut stilte i.v.m. het overlijden van de vader van een van de spelers van Dubbeldam. Daarna was het de beurt aan de supporters van Wieldrecht, die het nodige vuurwerk met zich mee hadden genomen. 

Kampioenswedstrijden zijn bijna nooit om aan te zien. Wieldrecht acteerde gespannen waardoor veel passes niet aankwamen. Maar Dubbeldam weerde zich kranig, het gaf de overwinning  niet zo maar uit handen.  Toch waren de eerste kansjes voor Wieldrecht. Schoten van Aron de Keijzer, Mark van Agteren en Terrence Kliphuis gingen naast of werden onschadelijk gemaakt door (invaller) keeper Leon v.d. Weijden. Dubbeldam loerde op de counter en was ook niet geheel ongevaarlijk door de snelle John Ekelmans.

De rust werd dan ook met een brilstand bereikt, 0 – 0. DFC stond op dat moment met 1 – 0 voor en was virtueel kampioen.

Na de rust een iets feller Wieldrecht o.a. door de inbreng van Kay Huijbregts voor Terrence Kliphuis. Maar het werd er voetballend niet beter op. Wieldrecht ging geforceerd op zoek naar die bevrijdende openingstreffer. Een goede actie van Mark van Agteren werd niet beloond door Aron de Keijzer. Aan de andere kant liet Dubbeldam zich niet onbetuigd, John Ekelmans schoot van dichtbij nog over en wist keeper Marnix van Vuuren een vrije kans van Frank Sluijmer onschadelijk te maken. Inmiddels was DFC al uitgelopen tot 3 – 0, dus er moest gescoord worden.

Uiteindelijk in de 70e minuut, een voorzet van Jeremy de Lijster bereikte Cees Groeneveld, die met een achterwaartse kopbal voor de 0 – 1 zorgde. 

De ingevallen Jens van Vugt (voor Sadik Sogut) schoot eerst nog op de paal (in de rebound blesseerde Cees Groeneveld zich en werd vervangen door Ard Nagtegaal), maar een paar minuten later was hij er als de kippen bij om de bal achter keeper v.d. Weijden te tikken, 0 – 2.

Twee minuten later verzorgde hij ook de assist voor de goal van Aron de Keijzer, 0 – 3. 
Dat het in blessure tijd nog 1 – 3 werd door Frank Sluijmer was slechts voor de statistieken.

Hierna floot scheidsrechter Rick Sturm voor het einde en konden spelers, staf en de vele aanwezige supporters eindelijk hun feestje beginnen, dat zou duren tot in de kleine uurtjes.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter