Wieldrecht ‘in extremis’ langszij

0

Wieldrecht dacht haar kansen op het kampioenschap in rook te zien opgaan, echter in blessuretijd (op de klok van de uitstekend leidende scheidsrechter Pascal v.d. Zwan stond de 92e minuut) werd de 2 – 2 binnengeschoten. Door dit gelijke spel is Prinsenland in ieder geval uitgeschakeld voor de titel. Die gaat nu tussen de 2 Dordtse ploegen, Wieldrecht en DFC, beiden met 53 punten. Trainer Tempelaar kon in dezelfde opstelling starten als vorige week. “Never change a winning team”, zal hij gedacht hebben.

Wieldrecht schoot furieus uit de startblokken. Mark van Agteren was weer eens niet te stoppen en snelde in de 7e minuut langs zijn tegenstander na een dieptepass van Armando Tuur, zijn voorzet werd binnen gewerkt door Aron de Keijzer, 1 – 0.

In de 8e minuut verscheen hij alleen voor keeper Jamie Lazaroms van Prinsenland. Daar waar hij zelf had moeten schieten, lag hij de bal breed, die echter niet bereikbaar was voor Aron de Keijzer. In de 10e minuut een gelijke situatie. Nu schoot hijzelf i.p.v. breed te leggen op de vrij staande Terrence Kliphuis. Helaas redde keeper Lazaroms.

Prinsenland herstelde zich knap en trachtte met lange ballen de snelle spitsen Brendon Jansen en Jonathan Francisca te bereiken. De verdediging van Wieldrecht stond echter paraat. Uit een corner kreeg Prinsenland zowaar een kansje, maar de bal verdween over het doel van Marnix van Vuuren. De 1 – 1 viel dan ook uit het niets. In de 16e minuut viel een afgeslagen corner voor de voeten van Pieter van Est en die schoot de bal van een meter of 20 binnen.

Wieldrecht kreeg ook zijn kansen. Een steekbal van Mark van Agteren zette Cees Groeneveld vrij voor de keeper. Helaas voor Cees verdween zijn stiftbal via de keeper naast. Uit de corner kopte Aron de Keijzer over. Met de 1 – 1 stand bereikte men dan ook de rust.

Na de thee ging Wieldrecht door met waar het was gebleven. Aanvallend voetbal met volop kansen, die helaas gemist werden. Zo verscheen Mark van Agteren na een steekbal van Jeremy de Lijster alleen voor de keeper. Zijn schot verdween echter naast. Even later schoot hij op de lat buiten bereik van keeper Lazaroms, de rebound werd door Aron de Keijzer naast het doel gewerkt. Na een vrije trap van Sadik Sogut en een combinatie van Mark van Agteren en Aron de Keijzer schoot de laatste over. Sadik Sogut schoot ook nog op de paal.

Het zat ook niet mee voor Wieldrecht en dan is de voetbalwet, dat de tegenstander scoort. Eerst redde Marnix van Vuuren nog toen Brandon Jansen alleen voor hem verscheen. Daarna, uit één van de spaarzame uitvallen van Prinsenland, werkte Marnix van Vuuren eerst de bal nog weg. Een voorzet stompte hij buiten de 16, Remi Suikers bedacht zich geen moment en met een omhaal schoot hij de bal in het verlaten doel, 1 – 2. “Dat doet hij anders nooit (meer)”, zullen velen gedacht hebben. Maar ja, nu wel.

Wieldrecht ging niet met de pakken neer zitten. Het rechtte de rug en dat is een compliment waard. Het bleef strijden tot de laatste minuut en zelfs in blessuretijd. Een omhaal van Armando Tuur na een corner verdween nog naast. Bryan Traets haalde nog een bal van Aron de Keijzer van de doellijn. Het was spannend, Wieldrecht gooide alles op alles. En in de 92e minuut kopte uit een vrije trap Armando Tuur de bal binnen. Was het voor of achter de lijn, de scheidsrechter vond ervoor en liet doorspelen. Gelukkig was ‘goudhaantje’ Cees Groeneveld ter plekke om de bal definitief achter de lijn te werken, 2 – 2. Het had nog beter kunnen aflopen, als vlak erna Aron de Keijzer zijn kans binnen had geschoten. In de 95e minuut floot v.d. Zwan voor het einde. Wieldrecht had niet verloren en volgende week de finale! Wieldrecht en DFC, beiden 53 punten. DFC thuis tegen NOAD ’67, dat nog strijd om een plaats in de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Wieldrecht uit naar Dubbeldam, dat is uitgespeeld. Het blijft spannend tot de laatste minuut.

Rest nog te melden, dat de geblesseerde Marco Vrolijk na afloop werd gehuldigd, omdat hij een paar weken geleden zijn 250e wedstrijd voor Wieldrecht 1 had gespeeld. Gefeliciteerd Marco. Hopelijk volgend seizoen weer fit en op naar de 300.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter