TOGB (za) op koers na zege op SEV

0

Na een aantal weken van relatieve rust, is de competitie in de laatste fase beland. Voor TOGB zaterdag 1 staan nog drie finales op het programma. Wanneer er maximaal gepresteerd wordt door het team van Paul van Oosten is het halen van de nacompetitie mogelijk. Vandaag trad TOGB aan bij nummer 2 SEV dat bij aanvang van het duel 3 punten meer had verzameld dan de geel zwarten. Op eigen veld had TOGB de heen wedstrijd verloren en zo wist het team dat er een zware pot zou volgen.

Van Oosten stuurde zijn team met de counter variant het veld op op Sportpark Kastelenring. De eerste helft verliep zoals verwacht. SEV zette hoog druk, maar wist het gaatje in de TOGB verdediging niet te vinden. Sterker, het waren de geel zwarten die het gevaarlijks voor de dag kwamen vanuit de gesloten verdediging tactiek. Bij een prima uitgevoerde counter werd Dyon van der Sman diep gestuurd. Van der Sman hield de bal knap bij zich en werd vervolgens binnen de 16 gevloerd. De prima leidende scheidsrechter Kalkman wees gedecideerd naar de stip. Routinier Lems wist wel raad met dit buitenkansje en passeerde doelman Meulink feilloos, 0-1.

De tweede helft was voor TOGB vooral tegenhouden. SEV bleef drukken, maar kon het net niet vinden. TOGB kwam een paar keer goed weg, snakte naar het einde en was na het laatste fluitsignaal vooral opgelucht dat de drie punten mee naar Berkel en Rodenrijs gingen.

Nog twee finales voor TOGB te gaan, dat bovendien weet dat in de laatste speelronde concurrenten in de strijd voor de nacompetitie SEV en nummer 4 Semper Altius elkaar treffen. Zelf speelt TOGB komende zaterdag om 14.30 uur eerst thuis tegen Fc Zoetermeer. In de laatste speelronde gaat het team op bezoek bij het Haagse Laakkwartier.

Laat een antwoord achter